Novi Asus-ov ZenBook !

Asus je uvijek koristio Computex sajam, koji je ujedno i najveći svjetski hardverski sajam odnosno događaj, gdje uvijek nastoji da na najbolji način predstavi svoje nove proizvode. Asus je to učinio i ovaj put te je na sajmu predstavio novi ZenBook čije puno ime glasi ZenBook Pro Duo koji je prvi laptop sa 14-inch ScreenPad-om.


Izvor: asus.com

Ovo je ultra moćni prosumer laptop sa kojim je Asus novu ScreenPad tehnologiju podigao na veći nivo ugradivši u ZenBook iznad tastature 32:9 14-inch ekran koji će vam ponuditi mnoštvo opcija i mogućnosti, te će vam na taj način i olakšati rad u određenim programima.


Dakle, ZenBook Pro Duo posjeduje dva ekrana, onaj glavni od 15-inch 4K UHD OLED HDR ekran i drugi 14-inch (32:9) ScreenPad Plus 4K OLED ekran.


Izvor: asus.com

4K UHD NanoEdge OLED HDR ekran na ZenBook Pro Duo je zaista nevjerovatan, sa četverostranim frameless dizajnom koji podrazumjeva ultra tanke okvire. Sjajni OLED ekran koji je osjetljiv na dodir pruža izuzetno živopisne boje i duboke crne boje, sa 100% DCI-P3 kolor skalom, što ga čini savršenim univerzalnim uređajem za profesionalni rad i zabavu. Jedva vidljivi okviri povećavaju screen-to-body ratio na oko 89%, što će vam omogućiti potpuno uživanje prilikom rada na ovom ekranu.


Također i drugi ništa manje bitniji ekran koji je takođe osjetljiv na dodir, čija dijagonala iznosi 14-inch s omjerom 32:9 je u 4k rezoluciji, koji ne samo da služi kao kontrolna ploča pri radu, već kao i monitor. Možete ga podesiti na taj način da bude ekstenzija glavnom ekranu ili kao drugi monitor na kojem će biti prikazivan drugi sadržaj.


Izvor: asus.com


4K sekundarni ekran osetljiv na dodir koji radi besprijekorno sa glavnim 15.6-inčnim 4K UHD OLED HDR ekranom osjetljivim na dodir, pruža vam beskrajne načine da optimizujete i personalizujete vaš radni proces. Niz praktičnih ugrađenih aplikacija pomažu da povećate produktivnost. Quick Key jednim dodirom omogućava automatizovanje složenih sekvenci tastature, a Handwriting vam omogućava intuitivni unos teksta. Tu su i korisne brze kontrole kao što su App Switcher, ViewMax i Task Swap za intuitivne interakcije između glavnog ekrana i ScreenPad Plus-a.


Sa ZenBook Pro Duo i priloženim stylus-om - ili vašim omiljenim stylus-om - zaista možete u potpunosti iskazati svoju kreativnost. Oba multitouch ekrana podržavaju stylus input, ali ScreenPad Plus vam pruža vrhunsku ergonomsku i stabilnu platformu za pisanje ili crtanje.

Tu je i odvojeni oslonac za dlanove, koji poboljšava ErgoLift dizajn nagibne tastature kako bi vam pružio što udobniji rad na laptopu.Izvor: asus.com


Treba napomenuti, pored sve ove produktivnosti koje pruža ZenBook Pro Duo, da ga je moguće korisiti i kao vrhunsku gaming mašinu. Bilo da je riječ o konfiguraciji sa Intelovim I7 9750H šestojezgrenim procesorom ili strašnom I9 9980HK osmojezgrenom mašinom sa Turbo Boost-om do 5.0GHz, u kombinaciji sa RTX 2060 i 8/16/32 GB DDR4 RAM-om na 2666MHz omogućit će vam vrhunsko iskustvo i uživanje prilikom igranja.


Asus je u suradnji sa Harman Kardon radio na tome da uz sve ove performanse korisnicima ZenBook-a prilikom uživanja u multimediji i igranju omogući i kvalitetan, jasan i glasan zvuk, a iz Asusa navode da je to zvuk kakav još niste iskusili niti na jednom laptopu do sada.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com