Nove Igre gladi sljedeće godine!Danas je zvanično objavljeno kako spisateljica Suzzane Collins sljedeće godine planira objaviti novi roman koji će biti smješten u Hunger Games univerzum, ali će opisivati događaje prije onih iz originalne trilogije. Roman je trenutno bez oficijelnog naziva, a najavljen je za 19. maj 2020. godine.


Roman će, kako je najavljeno, biti smješten u svijet Panema šezdeset i četiri godine prije događaja iz originalne trilogije puno prije nego što je protagonistica Katniss Everdeen uopšte bila rođena. Uporedo s tom vijesti, objavljeno je kako je već u opticaju i ekranizacija ovog romana.


"Kao ponosni dom filmova Hunger Games, jedva čekamo sljedeću Suzzaninu knjigu. Komunicirali smo s njom tokom procesa pisanja i veselimo se nastavku suradnje s njom na filmu.", rekao je Joe Drake, predsjednik Lionsgate Motion Picture grupe na pitanje o potencijalnim planovima za film.


Lionsgate je ekranizovao sve Suzzanine knjige u četiri filma, od kojih je treći roman podijeljen na dva dijela. Filmovi su u kinima zaradili skoro tri milijarde dolara, te su uz Twilight sagu jedna od Lionsgateovih najuspješnijih franšiza. Sami romani su, također, bilježili veliki uspjeh prodavši se u više od sto miliona primjeraka po dijelu.


"S ovom knjigom sam htjela istražiti prirodno stanje, ko smo i šta mislimo da je potrebno za naš opstanak. Period rekonstrukcije deset godina nakon rata, koji se obično naziva Mračnim danima - dok se zemlja Panem muči da se vrati na svoje noge - pruža plodno tlo za likove koji će se uhvatiti u koštac s tim pitanjima i time definiraju svoja stajališta o čovječanstvu.", rekla je Suzzane Collins.


Spisateljica je također sudjelovala na kreiranju filmova kao izvršna producentica i koscenaristica na prvom filmu. Osim toga, po završetku ove trilogije, 2013. godine je objavila roman Godina džungle koji je baziran na priči njenog oca dok je služio vojsku u Vijetnamu.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com