New World - Amazonova MMO igra od maja 2020. na Steamu


Nakon što su otkazali Breakaway zbog nepoznatih okolnosti oko Battle Royale - Crucible igre, iz Amazonovog razvojnog studija nam dolaze vijesti o jedinom zapravo aktivnom projektu - New World. I pored dosta dobrih reakcija nakon prvog testiranja, sve se kasnije utišalo i konačni ishod nije bio u potpunosti siguran. Ali nakon što su developeri odradili dobar dio posla u dodavanju novog sadržaja ovaj projekat je došao do svog finalnog stadija koji će biti okončan u aprilu 2020. godine sa zatvorenim beta testovima neposredno pred oficijelni izlazak ove igre.


New World je već sada dostupan za narudžbu na Steamu i možete je pronaći u dva paketa, standardni i deluxe paket, a oba će vam obezbijediti pristup zatvorenom beta testiranju. Također, već su u potpunosti poznate minimalne i preporučene sistemske zahtjevnosti ove igre.

Sam plan ove igre je da osjetite okruženje i opasnosti novog svijeta i već od samog stupanja na obale Aeternuma pronaći ćete se u izazovima i iznaneđenjima na svakom koraku. Christoph Hartmann, potpredsjednik Amazon Gamesa, najavio je da će njegov tim developera neumorno raditi na ovoj igri i nakon njenog oficijelnog izlaska.


Pored klasičnog MMO okruženja u kojem će se vaš karakter pronaći i vremena koje ćete provesti u njegovom razvoju, bilo da to radite u grupi ili solo, izdavač najavljuje dosta spektakularnih noviteta. Naravno, opet je riječ o velikom zlu koje nastoji da uništi čovječanstvo i u tom vrtlogu zbivanja vi odlučujete to zaustaviti. Rad na tome je dugotrajan i zahtijeva vaše vrijeme za kovanje specijalnih oklopa, oružja i vježbanja vaših borbenih vještina. Taj aspekt će vas natjerati u pretragu okoline i kako izdavač najavljuje to će biti jedan od najljepših MMO svjetova do sada kreiranih. Vaš karakter za razliku od drugih srodnih igara nema strogo zacrtanu klasu, bilo da je riječ o borbi ili zanatima. Sve je dostupno za učenje i korištenje.

Ovim naslovom Amazon zalazi u područje koje već dosta dugo vremena nije bilo zanimljivo velikim gaming kompanijama. Iz ovog dosta nevjerovatnog okruženja i novih mogućnosti koje će pružiti igračima, postavlja se pitanje da li će ova igra zapravo oživiti MMO?

Što se tiče plaćanja, Amazon nija najavio dodatne troškove za igrače pored ovih za kupovinu igre, ali više nego sigurno u igru će biti uključene mikrotransakcije. Izdavač je najavio da će to biti samo stvari kozmetičke prirode i da nikako neće uticati na ishod igranja.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com