Netflix otkupio prava na Red Notice, The Rocku i Gal Gadot pridužio se i Ryan Reynolds


Dwayne The Rock Johnson je na svom facebook profilu objavio kako je Netflix otkupio prava na njegov triler Red Notice. Prošle godine je bila žestoka borba u ponudama za ovaj film. Pobjedu je odnio Universal koji je sa svojom partnerskom kompanijom Legendary trebao producirati film. Film je u to vrijeme izgledao kao film s potencijalom da zaradi stotine miliona dolara, te je sam Johnson dobio ugovor s platom od 20 miliona. Veličina filma je postala još intrigantnija nakon što su glumačkoj postavi dodali i Gal Gadot.


Film je, međutim, s Universalom ušao u neku vrstu kolotečine te se nije pomakao s mjesta, a ranije su ga čak skinuli sa svojih planova za 2020. godinu. Naravno, odugovlačenje filma je bilo zbog toga što The Rock ima ruke pune posla. On sam je posljednjih godinu dana snimao Hobbs & Shaw, Jumanji: The Next Level, Jungle Cruise, te HBO seriju Ballers. Na poziciju režisera postavljen je Rawson Marshall Thurber koji je već surađivao s Johnsonom na filmovima Central Intelligence i Skyscraper. Universal je čak i pokušao da krene naprijed s razvojem filma nakon što je prošlog mjeseca režiser objavio scenarij i predviđeni budžet filma.


Međutim, stvari su pošle u krivom smjeru, da li je Universal shvatio da je film previše za njih ili nešto drugo. U svakom slučaju film su predložili Netflixu koji ga je odmah otkupio. Da posao i vijest bude još slađa najavljeno je kako se ekipi Johnson-Gadot pridružuje i Ryan Reynolds.


Detalji o filmu Red Notice su još uvijek pretežno tajna. Riječ je o priči koja uključuje međunarodnog agenta koji se bavi traženjem lopova umjetnina. Također je najavljeno da priča ima još jednog, trećeg, lika negativca priče. No, još uvijek nije poznato ko će igrati koju ulogu, iako je The Rock na facebooku već natuknuo da bi on mogao igrati agenta.


Prije dva dana smo pisali o vijesti kako iz Netflixa planiraju smanjiti potrošnju na filmove nakon ovogodišnjeg filma Triple Frontier koji je Netflixu izgubio dosta novca. Pitanje je, s druge strane, koliko će se to odraziti na Red Notice na čelu sa triom Johnson-Gadot-Reynolds koji su poprilično velika i skupa imena. Red Notice bi, s obzirom na skalu koja mu je već nametnuta, trebao biti kino blockbuster, a ne samo film na servisu. Na taj način svaki uloženi dolar bi bio povraćen. U svakom slučaju, Netflix s ovim filmom, kao i s onim Scorseseovim, kao da skače u još veću ligu, u ligu gdje igraju samo najveće kompanije.


Početak snimanja filma je najavljen za januar 2020. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com