Najgledanije serije tokom pandemije!Pandemija korona virusa omogućila je suverenu dominaciju streaming servisa, prvenstveno zbog zatvaranja kina širom svijeta. Gledatelji u svijetu osim Netflixa imaju na izboru niz novonastalih servisa kao što su Hulu, Disney', Quibi, Amazon Prime, HBO, te mnogi drugi. Drugim riječima, serijskog i filmskog sadržaja ne manjka, a mnoge ništa ne zadržava da zaplove u taj svijet.


Nedavno je vodeća kompanija za analizu podataka Parrot Analytics sastavila popis od deset najpopularnijih serija koje su tokom aprila bile najgledanije. Poredak je sačinjen od ukupne potražnje publike za naslovom, angažmana i gledanosti. Sasvim je očekivano da serija Tiger King, o kojem se tokom mjeseca nije prestalo govoriti (a popularnost će donijeti još jednu serijsku verziju s Nicolasom Cageom u ulozi Joea Exotica), zauzme prvo mjesto. Lista najgledanijih serija u aprilu je sljedeća:


 1. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Netflix)

 2. Stranger Things (Netflix)

 3. Star Wars: The Clone Wars (Disney+)

 4. Money Heist (Las Casa de Papel) (Netflix)

 5. The Mandalorian (Disney+)

 6. Titans (DC Universe)

 7. Ozark (Netflix)

 8. The Witcher (Netflix)

 9. Little Fires Everywhere (Hulu)

 10. Narcos (Netflix)


Netflix sasvim očekivano dominira sa šest serija, te nastavlja sa svojim rastom tokom trajanja pandemije. Disney+ se polako svrstava među najveće sa njihovim serijama iz Star Wars univerzuma, pri čemu treba navesti da su nove u pripremi, pa će do kraja 2021. godine vjerovatno udvostručiti broj Star Wars sadržaja na servisu.


Blago je iznenađenje da Amazon Primes nema nijednu seriju u prvih deset, iako je Tales From The Loop njihov najpopularniji naslov koji je nedavno izašao, uz mnogo drugog kvalitetnog sadržaja. Ipak, najveće iznenađenje su serije Stranger Things, Money Heist, Titans, The Witcher i Narcos koji ove godine još uvijek nisu izbacili nove epizode i sezone, ali su uspjeli ostvariti mjesto u top deset najgledanijih serija, što govori o njihovoj kvaliteti, uticaju i mogućnošću ponovnog gledanja.


Ukoliko niste pogledali neku od ovih serija, onda je ovo savršena prilika za vas da se bacite na bingeovanje.

   |  

   |  

 • Facebook - White Circle
 • YouTube
 • Instagram - White Circle
 • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com