Minecraft izlazi i kao društvena igra!Prošlo je osam godina kako je Mojang izbacio osam bitnu igru Minecraft, a popularnost iste izgleda kao da ne opada. Štaviše, noviji podaci govore da Minecraft na mjesečnoj bazi ima u prosjeku oko 100 miliona aktivnih igrača. Prema tome, nijedan drugi razlog nije potreban za ono što nam Mojang uskoro donosi. Riječ je o Mincraft: Builders & Biomes društvenoj igri koja izlazi sredinom ovog mjeseca.


Ova verzija Minecrafta se neće previše razlikovati od video igre. I u njoj će igrači istraživati Overworld, graditi i sakupljati resure, te zarađivati bodove za određene građevine ili za veliki raspon bioma, tj. terena na kojima ćete graditi kao što su šuma, pustinja, planina, tundra itd.Poznati neprijatelji kao što su Endermen, Creepers i mnogi drugi će se, također, pojavljivati na mapi tokom cijele igre, a možete ih pobijediti pomoću oružja prikupljenog sa ploče. Nakon što pobijedite neprijatelje osvojit ćete određenu količinu bodova uz neke druge dodatne nagrade. Bodovanje igre se zasniva na potrošnji resursa kocke. Čim treći sloj bude istrošen, igra se završava, a graditelj s najviše bodova pobjeđuje.


Na početku igre treba sakupiti dva blocka: kocka je postavljena kao svojevrsna rubikova kocka sastavljena od građevinskih elemenata i to od 16 komada drveta, 14 pijeska, 12 kamena, 10 obsidijana i 12 smaragda, i svi su poredani nasumično. Kako kupite koji blok tako će se sljedeći elementi otkrivati.


Svaki igrač posjedje vlastitu 3x3 ploču na kojoj će graditi utvrdu. U početku ćete kao oružje imati samo kameni mač, drveni mač i tri otrovna krompira. Borba protiv neprijatelja se odvija tako što izračunate broj otkrivenih srca; ako je ta cifra jednaka ili veća od broja srca od neprijatelja, vi pobjeđujete u borbi.


Bodovanje se odvija tri puta tokom igre, odnosno nakon što se svi blokovi s jednog reda na kocki iskoriste. Svaki krug tih bodovanja zasniva se jednoj fazi građenja: u prvoj birate biom na kojem ćete graditi, u drugom birate materijal, u trećem birate šta ćete graditi. Sve ovo morate raditi pažljivo i proračunato jer vas ovi izbori mogu voditi do konačne pobjede.Igra je predviđena za 2 do 4 igrača, a vrijeme trajanja jedne partije može biti između pola sata do sat vremena.


Minecraft: Builders & Biomes u prodaju izlazi 15. novembra, a vi je još danas možete naručiti preko Amazona za 39,99$

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com