MEG X570 GODLIKE - Nova generacija je stigla!


Foto: msi.com

MSI je u samom vrhu kada je u pitanju hardware za gaming, streaming, overclocking i slično. Kvalitet izrade i performanse uvijek su bili na veoma visokom nivou.

Tako je i ovaj put. MSI je nedavno izbacio novu seriju matičnih ploča koje posjeduju novi čipset X570, koji nam, kako je to bilo i sa prethodnim, donosi mnogo poboljšanja u pogledu performansi.

Kao i sve prethodne serije čipseta, čipset serije 500 posebno je dizajniran da maksimizira performanse pri korištenju najnovijih 7nm Ryzen procesora - dajući pristup najnovijim standardima u umrežavanju, perifernoj povezanosti, pohrani i sl.


Jedno od poboljšanja koje je MSI izdvojio je i podrška za PCI-e 4.0 i M.2 Gen 4. Kako navode brzina prenosa podataka s ovom 4. generacijom PCI-e i M.2 će iznositi do čak 64GB/s. Udvostručujući brzine koje nudi prethodni PCI-e 3.0 standard, četvrta generacija PCI-e će omogućiti brži prijenos podataka u nadolazećoj novoj eri grafičkih kartica, uređaja za pohranu, mrežnih uređaja i dr.

U poređenju sa brzinom od 15.75 GB / s na PCI-e 3.0 / 3.1 x16, PCI-e 4.0 standard će vam dati pristup nevjerovatnoj brzini prenosa podataka od 31.51 GB / s na PCI-e 4.0 x16.


Da bi sve ovo išlo veoma glatko, te kako bi matična mogla podržati silne overclock-ove, pružiti najbolje performanse, MSI se pobrinuo i za to, ugradivši FROZR hladnjak sa patentiranim ventilatorom na matičnu ploču i također poboljšana je cijela heat sink sekcija na matičnoj što je rezultiralo manjim temperaturama za više od 10%.


Foto: msi.com

International Rectifier se ubraja među lidere u industriji digitalnih regulatora snage. MSI je to dobro iskoristio te je u nove serije matičnih "ubacio" jedinstveni IR PWM Digital Power Design i dual power konektore koji će biti uporište na svim MSI X570 matičnim pločama.


Foto: msi.com

Dok bolja dostava digitalne energije osigurava da je snaga usmjerena tamo gdje je to potrebno s veoma visokom preciznošću, hladnije temperature će vam dati više prostora za overclock-ing nego ikada prije.


MSI je izbacio nekoliko modela matičnih ploča s novim X570 čipsetom a to su: MEG, MPG, MAG i Prestige.


Mi ćemo se fokusirati na top model pod nazivom MEG X570 GODLIKE.


Foto: msi.com

MEG X570 GODLIKE E-ATX matična ploča ostaje vjerna svom imenu sa svim performansama koje nudi. Njene specifikacije zadovoljit će i najzahtjevnijeg gamer-a i overclock-era. Bez obzira da li koristite multi-GPU podešavanja ili overclock-ane CPU-ove sa velikim brojem jezgara, matična ploča će izvući najviše iz vaših komponenti bez problema kao što je npr. termalno prigušivanje.

19-fazni VRM (14 + 4 + 1), potpuno je optimiziran za novu seriju AMD Ryzen procesora, te vam pomaže da overclock-ate do krajnjih granica odnosno limita i izvučete maksimum iz vašeg hardvera. On kombinuje poboljšani termalni dizajn i robusna rešenja za hlađenje kako bi održao dobru temperaturu u sistemu - što povećava stabilnost sistema čak i pod ekstremnim overclock-ingom.

Matična ploča takođe ima 3x Lightning M.2 Gen 4 slotove i 4x PCI-e Gen 4 slotove, što vam omogućava da dodate više ultra brzih uređaja za skladištenje. Ekskluzivna dvostrana termalna konstrukcija M.2 Shield Frozr štiti vaše NVMe pogone od prevelike toplote kako bi se eliminisalo bilo kakvo toplotno prigušenje.


Ova matična ploča ima i Killer mrežni hardver koji vam daje pristup najnovijim mrežnim standardima u žičnoj i bežičnoj konekciji. Podrška za Wi-Fi 6 i 10 Gigabit Ethernet karticu osigurat će vam uživanje u smanjenim latencijama, bržim mrežnim brzinama i boljoj stabilnosti veze.


MEG X570 GODLIKE je istinski dizajnirana da vam pomogne da na najbolji način iskoristite svoj hardver.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com