Marvel najavio predstojeće naslove za Fazu 4 njihovog univerzumaMarvel Studios jučer je na svom panelu na Comic-Conu u San Diegu predstavio dugoočekivani plan i program njihovih sljedećih filmova i serija koji će obilježiti Fazu 4 njihovog filmskog univerzuma.


Feige je sada zvanično najavio Black Widow za 01. maj sljedeće godine. I premda smo svi znali da je on u procesu snimanja, film do danas nije imao zakazan datum izlaska. To će biti prvi projekt koji će otvoriti Fazu 4. Film režira Cate Shortland, koja je također bila na Comic-vonu u društvu Scarlett Johansson. Ekipu je upotpunio David Harbour (Stranger Things) koji je publici predstavljen kao Alexei aka The Red Guardian, a osim njega predstavljeni su i Florence Pugh kao Yelena, O-T Fagbenle kao Mason te na kraju Rachel Weisz kao Melina.


Nakon Black Widow na red dolaze The Eternals o kojima smo još prije nekoliko sedmica pisali na E-voluciji. No, nakon niza spekulacija zvanično je i potvrđena glumačka postava i ovog filma. Chloé Zhao će režirati film s Richardom Maddenom kao Ikarisom, Kumailom Nanjianijem kao Kingom, Laurenom Ridloffom kao Makkarijem, Brianom Tyreejem Henryjem kao Phastoso, Salmom Hayek kao Ajakom, Liajom McHugh kao Spriteom, Donom Leejem kao Gilgameshom te Angelinom Jolie kao Thenon. The Eternals će se publici predstaviti 06. novembra 2020. godine.


S pokretanjem Disney+ streaming platforme Marvel je najavio kako će poćeti snimati i serije koje će biti uskor vezane s filmskim univerzumom. Prva od njih će biti Falcon and The Winter Soldier koja će se, prema najavama, odvijati nakon događaja u filmu Avengers: Endgame. Anthony Mackie (The Falcon) i Sebastian Stan (The Winter Soldier) se vraćaju u svojim ulogama, a njima se pridružuje i Daniel Brühl u ulozi antagoniste Barona Zemoe kojeg je već igrao u filmu Civil War.


Zatim slijedi još jedan novi karakter u MCU, a to je Shang-Chi. Iako je već bilo spomena o ovom filmu, dosta toga je bilo nepoznanica. Film će zvanično nositi naslov Shang-Chi and the Legend of Ten Rings. U naslovnoj ulozi pojavit će se Simu Liu (serija Takend). Destin Daniel Cetton (The Glass Castle) bit će režiser filma, a Awkwafina će, također, biti u glumačkoj ekipi iako još uvijek u nepoznatoj ulozi. Kineski glumac Tony Leung (Infernal Affairs) igrat će Mandarina. Film je zakazan za 12. februar 2021. godine.


U nastavku Marvelovih planova slijede dvije serije od kojih će prva biti WandaVision u kojem ćemo gledati Elizabeth Olsen kao Scarlet Witch te Paula Bettanyja u ulozi Visiona. Teyonah Parris će igrati odraslu verziju Monice Rambeau koja je publici predstavljena u filmu Captain Marvel. Serija će biti premijerno prikazana nekada na proljeće 2021. godine. Tom Hiddleston još uvijek ostaje u ulozi Lokija, svima omiljeni zlikovac koji će se na proljeće 2021. godine vratiti na male ekrane.


No, kada je riječ o onim velikim ekranima, sljedeći Marvelov poduhvat je nastavak filma Doctor Strange koji će kao podnaslov imati "in the Multiverse Madness". Prema najavama s Comic-Cona ovo će biti prvi film u MCU koji će imati elemente horora. Scott Derrickson se vraća kao režiser, a Benedict Cumberbatch kao Doc. Strange. Zanimljivo je da će ovaj film biti direktno vezan sa serijom WandaVision zbog čega će se i Cumberbatchu pridružiti i Elizabeth Olsen. Film je zakazan za 07. maj 2021. godine.


Marvel, međutim, neće ostati samo na igranim filmovima i serijama, tako da će nam već 2021. godine ponuditi i svoju prvu animiranu seriju pod nazivom What If...?. Serija je kreirana ekskluzivno za Disney+ platformu a prikazivat će priče koje smo do sada gledali kako su se one odigrale u drugim alternativnim univerzumima. Mnogi glumci iz MCU-a će se vratiti kako bi posudili glasove karakterima koje su igrali, a osim njih najavljena je i posebna uloga The Watchera kojemu će glas posuditi Jeffrey Wright. Serija dolazi na ljeto 2021. godine.


Još jedna serija u Marvelovim planovima je Hawkeye s Jeremyjem Rennerom u naslovnoj ulozi. On će u seriji podučavati Kate Bishop, u stripovima žensku verziju Hawkeyea, koja će biti jednim od ključnim dijelova serija. Serija će premijerno biti prikazana na jesen 2021. godine.


Protekle sedmice je internetom kružila vijest kako će Taika Waititi raditi na četvrtom filmu o Bogu groma i munje. Ova vijest je potvrđena na Comic-conu, a zvanični naziv filma će biti Thor: Love and Thunder. Ovaj će film ujedno i zaključiti Fazu 4, a donijet će nam i zaključak priče o Jane Foster, koju će igrati Natalie Portman, i koja će postati Mighty Thor, božica groma. Chris Hemsworth i Tessa Thomspon su potvrđeni za ovaj film koji u kina dolazi 05. novembra 2021. godine.


Ipak, to nije sve. Feige je na kraju najavio još jedan projekat, a riječ je o popularnom ubici vampira Bladeu. Feige nije spomenuo hoće li film Blade biti dijelom Marvelove Faze 4, samo je spomenuo da je film još u razvoju. Prilikom najave filma Blade na pozornici mi se pridružio i oskarovac Mahershala Ali koji će od Wesleya Snipesa preuzeti štafetu i igrati naslovnu ulogu.


Filmovi kao što su Black Panther, Captain Marvel, Guardians of the Galaxy i Spider-man trebaju dobiti svoje nastavke, ali o njima nije bilo riječi, što u određenoj mjeri znači da oni neće biti dijelom Faze 4, ili pak da Marvel nije išao tako daleko s planiranjima, te bi ove naslove mogli gledati već 2022. godine.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com