League of Legends u budućnosti čeka dosta promjena!Koliko puta ste u League of Legends ušli promo seriju za sljedeću diviziju, da bi nakon toga izgubili 2 od 3 meča radi nekog trola ili odsutnog igrača. Bezbroj puta sigurno. U Riotu su prepoznali taj problem, no tek nakon silnih jadikovki profesionalnih igrača (jer koga briga za one koji igraju radi zabave i iz hobija), te su pronašli i rješenje za to.


U posljednjem javljanju developera najavljeno je kako će već od sljedeće sezone promo serije biti uklonjene u potpunosti. To znači da će vaš napredak u divizijama biti nešto slično kao u sportu. Ukoliko igrate dobro dovoljno dugo, algoritam će uz javno i MMR bodovanje prepoznati da ste kvalifikovani da pređete u bolju ligu i samo će vas promovirati dalje, bez kvalifikacijskih mečeva. Isto važi i u obrnutom smjeru, iako se ta praksa već koristi.


Sve ovo je moguće jer su u Riotu tokom posljednjih godinu dana dosta radili na MMR algoritmu i njihovom matchmaking sistemu. Unapređenja u algoritmu će sada mnogima olakšati igranje s još efikasnijim pronalaženjem igrača sličnog nivoa. Novi bolji algoritam će biti ugrađen i testiran tokom presezone kako ne bi uticalo na razvoj i kvalitetu igranja tokom zvanične sezone. Uz to će stići i novi Ranked Account Seeding, koji bi igrače na startu sezona trebao još tačnije pozicionirati i omogućiti im lakše i kvalitetnije napredovanje. Ovo će pogodovati svima jer mečevi onda neće djelovati kao imbalansiranim i slično.


Još jedna stvar, koja nam stiže već krajem juna-početkom jula, olakšat će igranje igre. Radi se o uvođenju opcije prijave igrača tokom izbora heroja u klijentu. To do sada nije bila mogućnost, a svima nam je poznato kako i taj dio zna postati zamoran kada su u pitanju toksični igrači (kojih je u LoL-u sve više). U početku će se ove prijave koristiti za uspostavljanje baze podataka za ponašanje tokom odabira heroja. Nakon što steknu uvid u situaciju i razviju sistem prijavljivanja, razvit će i podesan sistem kažnjavanja. Nešto s čim će, kako kažu, biti posebno izbirljivi i pažljivi.


Iz Riota su najavili još mnogo promjena s kojima žele poboljšati kvalitetu igranja za sve, a listu istih možete pročitati i na njihovoj stranici.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com