League of Legends stripovi: Suradnja Riota i Marvela je dobitna kombinacija!Riot, već svi znamo, jako kvalitetno i uspješno uspijeva prezentovati svijet iz League of Legends i u drugim medijima (kratki animirani filmovi, spotovi, kratke priče i stripovi). Međutim, odlučili su se i na još veće proširenje, zbog čega ćemo dobiti animiranu seriju, te još nekoliko LoL igara. Prije svega toga, ipak, svi fanovi imaju priliku da čitaju njihove stripove. Riot je još prošle godine odlučio da nakon niza kratkih jednobrojnih stripovskih priča o pojedinim herojima, izbaci čitave serijale koji će širiti svijet heroja i brojnih predjela Runeterre. Ozbiljnost ovog poduhvata pokazivala je i činjenica da su na projektu udružili snage sa Marvelom.


Tokom godine, Riot i Marvel su izbacili dva serijala po 4, odnosno 5 brojeva. Prvi strip je pratio priču o Ashe, dok je drugi pratio Lux nakon što utopijski život u Demaciji iznenada doživi revolucijski preokret. Narativne linije i jednog i drugog stripa su pokazivale razvojni put heroja koje imamo priliku igrati u video igri. Ashe je u svojoj priči morala proći kroz bezbrojne prepreke, fizičke i moralne, kako bi postala dostojan lider svog plemena. U Demaciji, s druge strane, ljudi koji su obdareni magijom predstavljaju opasnost i žrtve su progona i torture. Iako kraljevskog porijekla, Lux krije svoje moći čak i od svog brata Garena. Cjelokupnu situaciju u gradu dodatno će zakomplikovati Sylas, koji igra ulogu svojevrsnog vođe pobunjenika, ali i mentora koji će Lux uvesti u svijet magije.Treći strip, koji ovih dana starta sa svojom pričom, prati Zeda. Zemlja Ionia neodoljivo podsjeća na feudalni Japan. Zed u tom od rata razrušenom svijetu, koji se još uvijek nije oporavio, od borca nekada punog časti sada vodi grupu ubica. Nakon što je ubio učitelja, on i Shen su krenuli različitim putevima. No, kako je njihov zajednički neprijatelj Jhin nakon dugo godina ponovo pokazao svoje postojanje, čini se kako će ih putevi još jednom spojiti. Za sada je izašao samo jedan broj, a drugi je najavljen za 18. decembar.Ono čime se sva tri stripa odlikuju jeste jako kvalitetno urađena grafička animacija. S obzirom da je riječ o Marvelu, možete očekivati detaljne crteže u boji koji stilski podsjećaju na Marvelove stripove s početka stoljeća s nešto tradicionalnijim pristupom.


Suradnja s Marvelom, za Riot je dobitna kombinacija. Stripovi su prije svega zanimljivi jer pokazuju svijet Runeterre kakav inače nemamo priliku vidjeti u igri. S druge strane, zanimljvi su jer, nakon niza kratkih priča i biografija o herojima, možemo slikom i tekstom vidjeti neke uzbudljive momente iz njihovog života, kao i veze između heroja. Uz najavljene serije i video igre, stripovi su vrhunski medij za proširenje narativa i svijeta koji Riot namjerava aktitvno nadograđivati i razrađivati u skorijoj budućnosti.Bilo da ste aktivni ili stari igrač LoL-a, ovi su stripovi skoro pa obavezna lektira za vas. Ukoliko nikada niste igrali League of Legends, a nekim ste slučajem zalutali među redove ovog teksta, moram istaći da bi vam ovi stripovi mogli odgovarati. Kao i bilo koji drugi strip koji ste mogli do sada pročitati, oni započinju relativno ekspozicijskim pripovijedanjem koje vas uvodi u priču i ne čini vas potpunim strancem. Svaki prvi broj ima dovoljno kvalitete da čak i one koji nisu upoznati s video igrom zainteresuje za daljnje čitanje.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com