Kultni Candyman se vraća kao novi projekat Jordana Peelea!Jordan Peele još uvijek ne namjerava odustati od horora. Produkcija remakea Candyman je zvanično započela, a potvrđena je i čitava glumačka postava.


Candyman je svojevremeno izašao 1992. godine. Baziran na kratkoj priči Clivea Barkera pod nazivom The Forbidden, ovaj je film ubrzo postao pravi horor hit, te je s budžetom od oko 6 miliona zaradio preko 25 miliona. Nešto manje od trideset godina kasnije Candyman uživa svojevrsni kultni status. Nakon što je postigao veliki uspjeh s tim filmom Sony je odlučio da snimi još dva nastavka - Candyman: Farewell to the Flesh iz 1995. i Candyman: Day od the Dead iz 1999. godine. Nijedan od ovih filmova nije ostvario niti približan uspjeh, a kako je danas zavladao trend ponovnih pokušaja ili nastavaka, bilo je samo pitanje vremena kada će se neko sjetiti da ponovo ožive popularnu priču o Candymanu.


Vjerovatno možemo biti sretni što je na tu ideju došao Jordan Peele, koji posljednjih godina s filmovima Get Out i Us, te nekim serijama, čini pravu malu revoluciju koja horore nakon dugo godina dovodi i do Oscara. Iz MGM-a su nedavno potvrdili da je produkcija filma u toku i da je kompletna glumačka postava sastavljena. U takozvanom "duhovnom nastavku", kako ga nazivaju, glumit će Yahya Abdul-Mateen II (Us), Teyonah Parris (If Beale Street Could Talk), Nathan Stewart-Jarrett (Misfits) i Colman Domingo (Euphoria).


Snimanje će se u potpunosti odvijati u Chicagu, a osim već spomenutih glumaca, ekipi će se pridružiti i Tony Todd, glumac koji je tokom '90-ih igrao titularnog lika u već spomenutim filmovima. Režiju će da radi Nia DaCosta, režiserka koja je do sada radila na seriji Top Boy, te filmu Little Woods. Jordan Peele je preuzeo posao scenariste, pa je zajedno sa Winom Rosenfeldom pripremio kratku priču za dugometražni film. Rosenfeld je, također, producent koji je prošle godine radio na filmu BlacKkKlansman kao izvršni producent. On i Peele će biti u funkciji izvršnih producenata i u filmu Candyman.


Jordan Peele je do sada pokazao da je majstor za horor scenarij. Iako je ovaj film nazvan "duhovnim nastavkom", nikada nije jasno precizirano šta to znači. Moguće je da je Peele odlučio zadržati čitav koncept s Candymanom, ali da će priču ispričati u drugom narativnom obliku i stilu. Iako bi ovo bila alarmantna situacija u nekim drugim slučajevima, Peele trenutno uživa status golemog povjerenja u svemu što odluči uraditi.


Izlazak filma je predviđen za 12. juni 2020. godine

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com