Kraj jedne ere: Team Liquid izgubio čitavu Dota 2 ekipu


Uskoro počinje nova Dota2 sezona, zbog čega mnogi timovi mijenjaju igrače u želji za što boljim plasmanom. Team Liquid ovu godinu možda može okarakterisati neuspješnom jer su u finalu The Internationala praktično bili pregaženi od ekipe OG. S druge strane, biti druga ekipa na svijetu nije mala stvar (pogotovo finansijski).


Iako su postojale spekulacije da će s novom sezonom doći do promjena u Liquid Dota2 timu sinoćnja vijest je iznenadila mnoge fanove ekipe. Naime, svih pet igrača Liquida je odlučilo napustiti organizaciju, kako bi oformili svoju vlastitu. Prema tome, sinoć su na oficijelnoj stranici Liquid organizacije objavljena dva videa u kojima kapiten ekipe Kuroky, te CO-CEO Victor "Nazgul" Goossens ukratko govore razloge odlaska, te svoje zahvale organizaciji, sponzorima i tako dalje.


Kuro Salehi "KurorKy" Takhasomi, kapiten ekipe, izjavio je kako namjerava pokrenuti vlastitu organizaciju, u kojoj bi ga trebali pratiti ostali igrači iz ekipe. Team Liquid je, dakle, trenutno u fazi regrutacije cjelokupne momčadi, a u nastavku pročitajte dio Nazgulove izjave: "Želim se ukratko dotaknuti i naše namjere da ostanemo u Doti. Ekipu smo po prvi put oformili 2012. godine i za sada imamo namjeru tu i da ostanemo. Teško je predvijeti budućnost i nipošto nije moguće pronaći odgovarajuću ekipu čim počnemo s regrutacijama, ali bez sumnje mogu reći da mi volimo ovu igru i želimo biti dijelom nje. Za sada tražimo pojedince ili timove koji mogu nastaviti pobjedničko naslijeđe koje pet momaka ostavlja iza sebe. Čim budemo imali neke nove vijesti obavijestit ćemo vas."

Team Liquid je ovaj tim preuzeo još krajem 2015. godine kada su poptisali sa skupinom evropskih igrača koji su nastupali pod imenom 5jungz. U tom periodu su pored TI7 osvojili nekoliko velikih turnira kao što su EPICENTER 2016 i 2017, StarLadder iLeague 3 i China Supermajor.


Cjelokupne objave Kurokyja i Nazgula možete pogledati na oficijelnoj stranici Liquida.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com