Knjiga o razvoju Batmana kroz historiju i kroz sve medije!Danas je Batmanov dan. Danas on slavi 80 godina od svog prvog pojavljivanja. Od davne 1939. godine i debija na stranicama Detective Comics, Batman je prevalio dug put, postavši u međuvremenu ikonom i najomiljenijim herojem širom svijeta. Čuvar Gothama davno je prevazišao okvire stripa, pojavivši su u svim mogućim medijima i oblicima. No tokom godina, ovaj je heroj dobijao različita tumačenja. Za neke je on bio šaroliki krtaš s plaštom koji je zlikovce rješavao s jednim POW! Za druge je bio vitez tame čija je glavna motivacija pronalazak ubice njegovih roditelja. Za treće je bio sačinjen od LEGO kockica.


Kako god da je bivao predstavljan, Batman je oduvijek ostavljao snažan uticaj gdje god da se pojavi. Čak i najrecentniji primjer Batmana u film, kojeg je igrao Ben Affleck, bez obzira koliko neki fanovi negodovali zbog izbora glumca i načina prikazivanja, bio je jedan od najsvjetlijih momenata u filmovima.


DC je, prema tome, za 80 rođendan svog heroja pripremio specijalno izdanje koje govori o kompletnoj priči o Batmanu i mnogim oblicima u kojima se pojavljivao u stripovima, na televiziziji, platnima, u igrama i mnogim drugim oblicima.Batman: The Definitive History Of The Dark Knight In Comics, Film, And Beyond na 400 stranica sasvim detaljno pokriva cjelokupno Batmanovo naslijeđe. Knjiga sadrži i intervjue ljudi koji su u kreativnom smislu bili jako važni za izgradnju trajne ostavštine Tamnog viteza, a u knjizi između ostalih možete pročitati riječi Neala Adamsa, Tima Burtona, Paula Dinija, Stevea Engleharta, Marka Hamilla, Granta Morrisona, Julie Newmar, Christophera Nolana, Dennyja O'Neila, Joela Schumachera, Scott Snydera i Zack Snydera.


Osim što će čitatelja povesti na putovanje kroz historiju postanka i razvoja nekih najupečatljivijih Batmanovih trenutaka - od stripa Knightfall preko Burtonovih filmova do Arkham video igara - ova knjiga će svojim vlasnicima omogućiti i uvid u dosada neobjavljene vizualne arhive DC-a i Warner Brosa, fotografije i tekstove koji će, bez sumnje, zadiviti svakoga.


Ovo izdanje također posjeduje i:


- predgovor Michaela Keatona koji je Batmana igrao u dva filma 1989. i 1992. godine.

- predgovor Dennisa O'Neila, legendarnog autora i urednika stripova.

- uvod Kevina Conroya, glumca koji je zaslužan za glas Batmana u popularnoj animiranoj seriji i još bezbroj drugih pojavljivanja kao i u video igri Arkham Asylum.

- intervju s Christopherom Nolanom i drugim kreativcima zaslužnim za The Dark Knjight trilogiju.

- Do sada neviđene Burtonove fotografije i koncepte za filmove Batman i Batman Returns.

- Skice i storyboardovi iz animirane serije Batman: Animated Series, ali i iz nekih drugih animiranih pojavljivanja kao što je The Brave and the Bold.


U knjizi, također, možete pronaći i jedan skriveni dragulj: skriptu od oko 40 stranica koju je Warner Bros. odbio 1986. godine. Autor skripte je bio Bob Kane, kokreator Batmana, a zvala se The Return of Batman.Batman: The Definitive History of the Dark Knight in Comics, Film, and Beyond nije samo kolekcionarski primjerak, već je knjiga koju svaki fan Batmana treba imati. Plus, odličan je poklon, kako od strane DC-a za Batmanov 80. rođendan, tako i za rođendan ili drugu prigodu nekoga ko je vama (čitateljima) drag.


Treba napomenuti da knjiga još uvijek nije izašla u prodaju, datum izlaska je 29. oktobar. No, knjigu možete već sada naručiti preko Amazona, a cijena je oko 68 dolara. Sitnica, zar ne?

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com