KFConsole: Jedite piletinu i igrajte nove naslove u 4K rezoluciji na 240 fpsa!KFC, ili punim imenom Kentucky Fried Chicken, dolazi na tržište koje naizgled nema veze s njihovim dosadašnjim poslovanjem - tržište konzola. Da, dobro ste pročitali. KFC će da lansira vlastitu konzolu.


Naravno, ova najava nije toliko nova s obzirom da je konzola najavljena dan nakon što je otkriven PlayStation 5. KFC je na društvenim mrežama objavio video koji prikazuje njihovu novu konzolu nazvanu KFConsole navodeći kako je uređaj opremljen komorom za podgrijavanje piletine.


U to vrijeme objava je prošla uz notu humora i zabave shvaćena samo kao odličnom reklamom za glavni proizvod KFC-a - piletinu. No, sada se čini kako je KFC zaista bio ozbiljan sa svojom objavom, a KFConsole je zapravo stvarna, i da, podgrijavanje piletine je jedna od njenih funkcija. To je prema podacima prava igrača konzola koja se može pohvaliti Intel Nux 9 minikompjuterom i slotom za GPU.


Intelov predstavnik za odnose sa javnošću, Mark Walton u utorak je preko twittera predstavio novu KFConsole uvjeravajući zbunjenu publiku da je konzola stvarna, a ne šala. Službeni KFC Gaming twitter profil također je u utorak objavio novi video koji pokazuje komoru za zagrijavanje piletine."Da, to je stvarno tako", tvitao je Walton. "Da, konzolu pokreće Intel. I da, ima grijač za piletinu." Osim toga, dodao je kako je na ovoj neobičnoj konzoli radila i kompanija Cooler Master.


"KFConsole je stigla", napisali su na stranici Cooler Mastera. "Kovana u vatrenim dubinama KFC peći, iz temelja izrađena od strane Cooler Mastera, nikada nije postojao ukusniji način da nove gaming naslove doživite u zapanjujučoj 4K rezoluciji sa 240 fps."KFConsole je također opremljena i podrškom za VR, a podržava i ray tracing. Cooler Master tvrdi kako konzola omogućava glatko i fluidno igranje najnovijih video igara na 240 frejmova po sekundi, te posjeduje 240Hz izlaz za 4K ekrane. Ali, ono o čemu će svi pričati i što će predstavljati pravu zanimljivost za ovu konzolu jeste Chicken Chamber, odnosno prostor u koji ćete prethodno kuhanu piletinu moći zagrijati ili održati toplom dok igrate. Iz Cooler Mastera navode kako će ova karakteristika konzole biti moguća zahvaljujući prirodnom sistemu topline i protoka zraka.


Nažalost, mnogi još uvijek nisu uvjereni u postojanje ove konzole jer okvirni datumi izlaska i cijena nisu otkriveni, no koliko smo dugo čekali za PS5 ili Xbox Series X da objave bilo kakve relevantne informacije. KFC već par godina nastoji ući u svijet video igara potičući igraće da grade KFC u Minecraftu tako što njihove kreacije dijele na društvenim mrežama. Osim toga, KFC je 2019. godine objavio i svoju pravu igru jako dugog naziva I Love You Colonel Sanders Dating Simulator Game koja je dostupna na Steamu.


Intel i Cooler Master nas uvjeravaju da je KFConsole stvar realnosti. Ako zaista bude tako, trenutni konzolni giganti će dobiti jednog jakog konkurenta.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com