Kevin Smith radi na scenariju za Clerks 3Kevin Smith je nedavno u jednom untervjuu govorio o mogućem scenariju trećeg dijela njegovog najpopularnijeg filma Clerks. Priča bi se, prema Kevinovim riječima, trebala vrtiti oko Randala koji se oporavlja od srčanog udara. Priča će biti inspirisana iskustvom koje je Smith preživio nakon što je imao teški srčani udar 2018. godine.


Kevin Smith je još prošle sedmice otkrio kako radi na novom Clerks 3 scenariju, a film bi, kako je on rekao, trebao početi tako što Randal (Jeff Anderson) pretrpi srčani udar da bi potom, nakon iskustva bliskog umiranja, pao u krizu srednjih godina. Ono što će on i njegov prijatelj Dante (Brian O'Halloran) raditi u nastavku bit će najosobnija priča koju je Smith do sada smislio.


"Randal preživi srčani udar, te shvati kako je bio jako blizu smrti a njegov život do tada praktično nema smisla, nema nikog da ga pamti, nema porodicu.", rekao je Smith. "Tokom oporavka shvatio je da je, nakon godina i godina rada u videoteci i gledanja tuđih filmova, vrijeme da on i Dante naprave svoj film. Tako da Dante i Randal snime film Clerks. To je priča Clerks 3."


Smith kaže da je film nešto najbliže njegovoj biografiji, te da će Dante i Randal svoj film snimati u crno-bijeloj tehnici, kao što je i on to uradio.


Smith je istakao kako se ova ideja značajno razlikuje od njegove prvobitne zamisli za treći dio filma koju su on i grupa njegovih prijatelja izveli u čitanju uživo u New Jerseyu ovog avgusta. Ta verzija nije uključivala Jeffa Andersona koji se posljednjih godina udaljio od Smitha. No, Smith je izjavio kako su rješili sve probleme, te da će nova verzija filma imati veliki pomak u tonu u odnosu na tamni koji je prevladavao u originalnoj verziji.


"To je bio film koji je napisao lik opsjednut srednovječnim životom i umiranjem, te je film u potpunosit bio o umiranju. I to je bilo prije nego što sam zamalo umro. Nakon što sam zamalo umro o tome ne želim više pričati. Dugujem tim momcima, Danteu i Randalu, puno bolji kraj od onog kojeg sam im prvobitno namijenio."


Filmovi Clerks su oduvijek prikazivali određeni period Smithovog života, ali su pri tome prikazivali i živote čitave jedne generacije. Vidit ćemo hoće li se u trećem dijelu Smith u potpunosti okrenuti sebi ili će ipak zadržati i tu nijansu univerzalne empatije.


Kevin Smith će do kraja ove godine raditi na promociji filma Jay and Silent Bob Reboot koji će s prikazivanjima početi sredinom oktobra, a koji će pratiti i njegova turneja u 62 grada. Što se tiče domaćih kina, Cinema City još uvijek nije izbacio službenu najavu film, što znači da on vjerovatno neće biti prikazivan ili će doći tek kroz mjesec ili dva kao što je slučaj s filmom Scary Stories to Tell in the Dark.


   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com