John Carpenter jedan od autora novog stripa o JokeruDC Comics je najavio kako će legendarni režiser i autor horora John Carpenter surađivati s autorom igre Borderlands 2, Anthonyjem Burchom, kako bi kreirali specijalno izdanje stripa o najpoznatijem Batmanovom neprijatelji pod nazivom Joker: The Year of the Villain.


Zvanični sinopsis stripa glasi: "Ljudsko-vanzemaljski hibrid Lex Luthor uputio poziv cijelom svijetu, zahtijevajući od njih da prigrle svoju sudbinu i konačno se prepuste zlu, ljudskoj pravoj prirodi. U zamjenu, on će im dati sva potrebna sredstva da se uzdignu da njihovih konačnih ja. I dok je većina DC neprijatelja (i heroja) voljno saslušati šta "Apex Lex" ima za ponuditi, Clown Prince of Crime neće samo sjediti mirno i čekati da Lex dođe do njega. Ovo stavlja Jokera na misiju povratka njegovog poštovanja u svijetu koje je otišao naopako tako što će nadjačati sve tako što će im dokazati da je najveće zlo upravo ono što ih na kraju ostavlja u smijehu."


Strip će predstavljati DC debi za pomenuti duo, iako nije sasvim prvi put da oni surađuju. Burch i Carpenters prethodno su 2017. godine radili na stripu Big Trouble in Little China: Old Man Jack, produžetku klasičnog Carpenterovog filma iz '80-ih godina s Kurtom Russellom u glavnoj ulozi. U njemu se Burton vraća iz penzije kako bi za sva vremena porazi antičkog boga Ching Daija.


"Joker je najveći neprijatelj u stripovima.", rekao je Carpenter. "Ponosan sam što ću na ovom projektu ponovo raditi s Anthonyjem."


"Ne mogu riječima opisati koliko sam uzbuđen što ću pisati o najvećem zlikovcu iz Gothama.", rekao je Burch. "Nadam se da će vas Jokerovi poduhvati uspjeti nasmijati, naježiti i izazvati muku sve u isto vrijeme."


Strip Joker: The Year of the Villain će biti specijalno jedinstveno izdanje od 40 stranica koje ćete moći nabaviti 09. oktobra i u printanoj i u digitalnoj formi za svega 5 dolara.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com