James Gunn ove jeseni počinje sa snimanjem nastavka filma Suicide SquadTokom posljednjih godinu dana James Gunn je bio glavna poveznica između Marvela i DC-a. Nakon što je dobio otkaz iz Marvela zbog tvitova od prije nekoliko godine, DC je Gunna angažovao na nastavku filma Suicide Squad. Nekoliko mjeseci nakon toga, Marvel je povukao svoju odluku, te su Gunna ponovo vratili za kormilo projekta Guardians of the Galaxy. Gunn je tako, na kraju, ostao vezan za dvije superherojske franšize odlučan da ih kreira obje. Bilo je samo pitanje koju će napraviti prvu i kada. Prema posljednjim informacijama snimanje Suicide Squad bi trebalo početi ovog septembra u Atlanti.


Otkako je James Gunn uzeo posao bilo je mnogo vijesti i špekulacija o projektu. Najviše se frke dizalo oko insistiranja da Suicide Squad nije direktni nastavak, ali u određenoj mjeri i jeste nastavak filma pošto će se neki likovi ponovo vratiti kao npr Margot Robbie u ulozi Harley Quinn. Osim toga dosta je riječi bilo i oko glumaca i karaktera koji će se naći u Suicide Squad 2. Pored Margot Robbie, ponovo ćemo gledati Jai Courtneya u ulozi Captaina Boomeranga, Joela Kinnamana u ulozi Ricka Flaga, te Vioulu Davis kao Amandu Waller. O ostalim preživjelim likovima kao što su Joker, Killer Croc i drugim još uvijek nema nikakvih potvrda, iako je jasno naglašeno da se Will Smith definitivno neće vratiti kao Deadshot.


Od novih karaktera najznačajnije ime na listi zauzima Idris Elba, koji je prvobitno najavljivan kao zamjena za Will Smitha. U posljednje vrijeme se međutim sve više spominje da bi Elba trebao igrati lik Bronze Tigera, jednog od originalnih Task Force X regruta kojeg je Michael Jai White već igrao u popularnoj seriji Arrow. Pored Elbe, pridošlice su još i John Cena, najvjerovatnije kao Peacemaker, David Dastmalchian kao Polka-Dot Man, te portugalska glumica Daniela Melchior u ulozi Ratcatchera. Šuška se kako bi glavni neprijatelj trebao biti King Shark s Michaelom Rookerom u ulozi, iako još ništa nije zvanično potvrđeno.


James Gunn planira početi sa snimanjem 23. septembra u Atlanti. Ovaj jesenji raspored snimanja je bio ranije najavljen iako ne specificiran. Snimanje, međutim, može početi i prije tog datuma ukoliko budu postojale neke druge lokacije koje bi produkcijski tim morao posjetiti. U svakom slučaju, snimanja bi trebala završiti do 31. januara sljedeće godine.


Gledajući tako, Gunn će imati četiri mjeseca za snimanje filma prije nego film ode u montažnu sobu. Ovaj raspored snimanja Suicide Squad je poprilično rano počeo s obzirom da je film zakazan za avgust 2021. godine. Ovim tempom film bi mogao biti spreman za izlazak već najesen sljedeće godine. Izlazak filma sljedeće godine bi, za fanove, ipak bio puno bolja solucija nego da Warner Brothers gotov proizvod čuva duže od jedne godine, koji bi eventualno mogao biti dorađivan ukoliko bude potrebe (ali i prvi je prošao te faze i znamo kakav je rezultat na kraju bio).


S druge strane, ovaj raspored snimanja Suicide Squada može biti i velika olakšica za Jamesa Gunna koji bi već od ljeta sljedeće godine mogao da se baci na razvoj trećeg dijela Guardians of the Galaxy.


Uglavnom, pratit ćemo razvoj i jednog i drugog filma i nadamo se da će James Gunn obradovati fanove i dati im Suicide Squad kakav zaslužuju. Gledajući njegov rad na prva dva filma Guardiansa ne očekujemo ništa manje od blistavo urađenih filmova koji donose tonu zabave.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com