Iz Warner Bros. žele režisera filma IT angažovati za rad na filmu The FlashNekoliko filmova iz DC univerzuma već nekoliko godina stoji u svojevrsnom razvojnom limbu. Mnogi su se režiseri smjenjivali, mnoge verzije pisale, no filmova još uvijek nema. Ipak, izgleda kako iz Warner Brothers polako pritišću gas, jer se posljednjih dana sve više govori o mogućim projektima koji bi trebali u skorije vrijeme dobiti određeni poticaj. Jedan od tih filmova je i dugoočekivani film o najbržem čovjeku na svijetu, The Flash.


Posljednje informacije kažu kako su iz WB-a u kontaktu s Andyjem Muschiettijem, režiserom koji je poznat po ekranizaciji Kingovog klasika IT. Njegov angažman još uvijek nije potvrđen, ali ako se dogovor postigne Muschietti bi, također, bio producent filma sa svojom sestrom Barbarom Muschietti te Michaelom Disco. Treba spomenuti kako je nedavno najavljeno da će Muschietti raditi i na live-action verziji popularnog japanskog animea i mange Attack on Titan.


Samim tim, Muschietti bi trebao zamijeniti autore Johna Francis Daleya i Jonathana Goldsteina (Spider-man: Homecoming), koji su angažovani prošle godine da režiraju film nakon što je Rick Famuyiwa (Dope) napustio projekat 2016. godine, koji je također bio angažovan da zamijeni Seth Grahame-Smitha koji je prije njega napustio projekat. Nadamo se da će Muschietti prekinuti taj trend dolazaka i odlazaka koji su pratili projekat The Flash posljednjih godina.


Ezra Miller još uvijek ostaje u ulozi Barry Allena, poznatijeg kao The Flash, iako je moguće da i tu dođe do promjena. Millerov ugovor je istekao protekli mjesec, a novi još uvijek nije potpisan. Naime, prema nekim izvorima Miller je odlučio pomoći pri pisanju scenarija za film, ali za snimanje će biti dostupan tek nakon što se završi snimanje trećeg dijela filma Fantastic Beasts. Prema tome, film bi prema svemu sudeći u kina stigao najranije na ljeto 2021. godine, ako bi sve išlo prema planu.


Warner Brothers, osim režisera, razmatra i mogućeg autora scenarija, a trenutno je glavni kandidat Christina Hodson, autorica Bumblebeeja i filma Birds of Prey koji izlazi početkom 2020. godine.


Muschiettijev drugi dio filma It izlazi ovog septembra, te se iskreno nadamo da će se s njim za kormilom The Flash pomjeriti s mrtve tačke i napokon obradovati sve fanove.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com