Huawei laptopi i tablet izlaze početkom junaNakon dužeg perioda otkazivanja izbacivanja novih proizvoda (osim smartphonea), zbog nesretnih trgovačkih ograničenja, kineski tehnološki gigant Huawei napokon će ih objaviti ovog ljeta. Riječ je o laptopima, Huawei MateBook 13 i MateBook D15, te tabletu, Huawei MatePad Pro. Isti će 08. juna biti predstavljeni u Singapuru.


U nastojanju da očuvaju njihov pristup svom pametnom ekosistemu, novi MateBooks i MatePad Pro bit će u potpunosti sinergični s drugim Huawei uređajima, uključujući i pametne telefone poput P40 Pro i drugim upotrebljivim uređajima kao što je Watch GT2e. Ovo je moguće zahvaljujući Multi-Screen Collaboration koja korisnicima bez problema omogućava pristup i prijenos datoteka između ovih uređaja.


Huawei MateBook 13 je super lagani prenosni notebook koji je težak svega 1,3 kilograma. Također, ima omjer pokrivenosti ekrana i kućišta od 88% (što ga stavlja iznad MacBook Aira koji ima 82%), u kombinaciji s visokokvalitetnim 2K FullView ekranom s 3:2 aspect ratiom, te posjeduje i multi-touch funkciju. Sve ovo ga čini praktično superiornim u odnosu na druge uređaje koji ne kompromitira vizualne i korisne sadržaje. Osim toga, napunjen je s dovoljno procesorske snage zahvaljujući Intel Core procesoru desete generacije i 16 Gb RAM-a.S druge strane, Huawei MateBook D15 je pristupačniji i ležerniji laptop. Odlikuje ga jednostavan, ali elegantan dizajn koji će se najviše sviditi minimalistima i običnim korisnicima. Njegovo dugme za paljenje dolazi sa senzorom za očitavanje otiska prsta što dodaje još jedan nivo sigurnosti, a istovremeno ima i NFC dio prostora pored trackpada kako bi se olakšala upotreba Multi-Screen Collaboration. Zanimljiv dodatak je mjesto gdje je smještena web kamera. Radi dodatne sigurnosti ona se nalazi ispod tipke na tastaturi, koju je moguće podići kada želite koristiti kameru, ili jednostavno ostaviti u poziciji tipke kada vam kamera ne treba.Huawei MatePad Pro mnogi će okarakterisati kao kompanijin odgovor na Appleov iPad. Tablet se može pohvaliti time što ekran pokriva čak 90% površine, a zahvaljujući Kirin 990 5G chipsetu na 7 nm koji radi na taktu do 2,86 GHz, uz 6 ili 8 GB radne memorije posjeduje dovoljno procesne snage da bez problema može konkurisati Appleovom vodećem tabletu. Ugrađena je baterija kapaciteta 7250 mAh. Prednja kamera nudi 8 megapiksela, stražnja 13 megapiksela. Na tablet se može spojiti magnetna tastatura čime postaje poput laptopa, uz mogućnost podešavanja nagiba ekrana do 70 stepeni. Tastatura se bežično puni i automatski spaja s Huaweijevim tabletom. Osim toga to je prvi tablet na svijetu koji ima bežićno i obrnuto bežićno punjenje.Huawei MateBook 13 koštat će 1598 dolara, MateBook će biti 998 dolara, a MatePad Pro 898 dolara. Svi modeli će biti predstavljeni u Huawei prodavnicama u Singapuru 08. juna, nekim izabranim elektronskim prodavnicama, ali ako želite jedan od ovih uređaja, moći ćete ih naručiti 30. maja, sve do 07. juna.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com