Henry Cavill kao Sherlock Holmes u filmu o njegovoj mlađoj sestri Enoli HolmesU martu ove godine najavljeno je kako će Legendary Pictures uskoro početi raditi na filmsom serijalu o Enoli Holmes. S istom najavom došla je vijest da će glavnu ulogu preuzeti i Millie Bobby Brown (Stranger things) za koju su iz kompanije istakli da je jedinstvena za ovu ulogu koja će joj dati priliku da se postavi kao glumica koja je sposobna nositi franšizu. Njoj se nedavno pridružila i Helena Bonham Carter koja će igrati Enolinu majku, a danas je i najavljena uloga koja će zaokružiti glumačku postavu.


Potvrđeno je da će Henry Cavill igrati ulogu Sherlocka Holmesa, te ujedno i Enolinog starijeg brata. Prema dostupnim informacijama, Heny Cavill se sam prijavio za ulogu, a iz produkcije su ga prihvatili objeručke. Očekuje se da će snimanje početi nekada tokom ljeta. Za scenarij je zadužen Jack Thorne (Wonder i His Dark Materials), a Harry Bradbeer (Killing Eve) će biti zadužen za režiju.


2006. godine spisateljica Nancy Springer pokrenula je seriju romana za mlade o 14-godišnjoj Sherlockovoj sestri iskoristivši tako klasične likove koje je kreirao Sir Arthur Conan Doyle.


U posljednjih nekoliko godina Cavill se najčešće pojavljivao u akcijskim filmovima, a najpoznatiji je po ulozi Supermana. Nedavno je glumio u posljednjem dijelu Mission: Imposssible - Fallout, a svoje glumačke sposobnosti je pokazao u špijunskom filmu The Man from U.N.C.L.E. Ove godine ga očekujemo u ekranizaciji popularne video igre The Witcher. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Cavill otjeloviti popularnog engleskog detektiva. S druge strane, Millie Bobby Brown isto tako neumoljivo radi. Nedavno je bila u najnovijem dijelu Godzille, a serija Stranger Things će nakon treće sezone, koja treba da doživi premijeru sljedeće sedmice, biti nastavljena i na četvrtu i petu. Postoje informacije da joj je ponuđena i uloga u Chronicles of Narnia: The Silver Chair, ali to tek treba da bude potvrđeno.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com