Harry Potter: Wizards Unite dolazi 21. juna, izbor kuća neće igrati nikakvu uloguNiantic, kompanija poznata po planetarno popularnoj igri Pokemon Go, sutra pokreće svoju novu igru baziranu na svijetu iz Harry Potter knjiga pod nazivom Harry Potter: Wizards Unite. Nažalost, igra izlazi samo za američko i englesko područje. Harry Potter: Wizards Unite se neće previše razlikovati u odnosu na njihovu uspješnicu Pokemon Go. Igrači će preko svojih smartphone moći istraživati okolinu oko sebe, susresti se s mnogobrojnim vrstama stvorenja, bacati čarolije, pa čak i sresti neke od poznatih likova iz knjiga. Uoči lansiranja stigle su i neke zanimljive vijesti o igri, a najznačajnije su one o odabiru i takmičenjima između poznatih kuća.


Kako su iz Niantica ranije otkrili, Wizards Unite neće imati nikakva kućna takmičenja. Štaviše, sami odabir Hogwartsovih kuća čisto je estetski dodatak i on nema doslovno nikakvog uticaja na igru. S obzirom na to koliko je ovaj proces ustvari bitan u knjigama i filmovima, izostanak bilo kakvog uticaja na sami doživljaj igre je prilično razočaravajući za Harry Potter fanove.


Mary Casey, izvršna producentica proizvoda za Warner Brothers Entertainment, priznala je kako razumije značaj tog izbora, ali da su u smislu igre iz Niantica glavni fokus imali na suradnji i povezivanju ljudi, umjesto na njihovom razdvajanju, što bi selekcija u Hogwarts kuće omogućilo. "Donijeli smo odluku da ne idemo s takmičarskim motivom između kuća i omogućimo ljudima da igraju zajedno s različitim kućama i tako prevladaju prepreke."


Za razliku od Pokemon Go, Wizards Unite će imati pravi RPG stil igranja dozvoljavajući igračima da odaberu između tri klase likova ili zanimanja. Igrači će moći birati između Aurora, Profesora i Magizoologa, a svaka će kategorija imati svoje prednosti i mane.


Ipak, s obzirom na činjenicu da svaka klasa ima svoje prednosti ovisno o situaciji, igraći će se moći prebacivati s jedne na drugu ili treću prema potrebi. Ova mogućnost igračima će biti od ključne važnosti za prelaženje određenih Tvrđava. U njima prebivaju opasni neprijatelji i igrači će morati surađivati kako bi prevladali izazove koji ih čekaju.


Harry Potter: Wizards Unite će biti pušten 21. juna za Android i iOS mobilne uređaje. Igra je već ranije izbačena u Australiji i Novom Zelandu, a nakon Amerike i UK-a možemo očekivati da će igra, jako brzo, biti dostupna i za igrače širom svijeta.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com