Grafička novela God of WarKratos, Bog rata, vratio se! Njegov rat protiv bogova Olimpa je sada u dalekoj prošlosti, on sada gradi novi život za sebe u udaljenim norveškim divljinama. U želji da iza sebe ostavi bijes koji je definisao većinu njegovog života, Kratos nehotice izaziva svađu s misterioznim kultom obožavalaca nakon pokušaja da spasi stranca kojeg je uništio medvjed. Ali za bivšeg Duha Sparte, nijedno dobro djelo ne prolazi nekažnjeno.


Autor ove grafičke novele od 112 stranica je Chris Roberson, on je bio ko-kreator sa umjetnikom Michaelom Allredom iz iZombie-a, temeljenom na hit TV seriji, te pisac nekoliko najprodavanijih Cinderella miniserija u New York Timesu postavljenih u svijetu Bill Willingham's Fables. On je takođe ko-kreator Edisona Reksa sa umetnikom Denisom Kulverom, i ko-pisac Hellboy-a i B.P.R.D, Witchfindera, Rise of the Black Flame i drugih naslova postavljenih u svijetu Hellboy-a Mikea Mignole. Pored brojnih strip-projekata, Roberson je napisao više od desetak romana i tridesetak kratkih priča, a četiri puta je bio finalist Svjetske fantastične nagrade; dva puta finalista nagrade John W. Campbell za najboljeg novog pisca; tri puta finalista za Eisner Awards; i dobio je Nagradu za najbolju alternativnu istoriju u kategorijama Kratki i Novi.

Illustracije potpisuje Tony Parker. Parker je objavljivao svoje radove kod skoro svih glavnih izdavača stripova poslednjih godina, uključujući Marvel, DC, IDW, Image, Boom! i Dark Horse. Ovo izdanje mozete nabaviti putem Amazona ili Barnesandnoble .


#comicbook #godofwar #literatura #grafičkanovela

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com