Gaming laptop za one sa nešto manjim budžetom - ASUS TUF Gaming FX505DT

Za razliku od high-end klase gaming laptopa iz ASUS-a koja nosi naziv ROG (skraćenica od Republic of Gamers) ovdje je riječ o cjenovno prihvatljivijoj klasi koja je namjenjena onima sa nešto manjim budžetom a koji i dalje želje visoke gaming performanse.


Izvor: asus.com

TUF serija je niža klasa gaming laptopa ali koja se nalazi odmah tik ispod najjače ASUS-ove serije tj. ROG. Također treba napomenuti da je TUF serija prema navođenju ASUS-a napravljena tako da osigurava čvrstinu i dobru izdržljivost te testirana i certificarana u

skladu s MIL-STD-810G vojnim standardima, kako bi laptop mogao podnijeti udarce, padove, i lupanja tokom svakodnevnog igranja i rada.


Izvor: asus.com

ASUS je ovdje ujedinio najnoviju AMD Ryzen H seriju procesora sa NVIDIA Geforce GTX grafikom i 120Hz IPS NanoEdge ekranom koji će vam omogućiti visoke gaming performanse sa pristupačnom cijenom.


Izvor: asus.com

ASUS TUF Gaming FX505DT opremljen je sa najnovijom GeForce GTX 1660 Ti grafikom uparenom sa AMD-ovim Ryzen 3750H procesorom koji ima četiri jezgre i osam threadova čiji base clock iznosi 2.3GHz dok boost clock ide do 4GHz. Ovaj procesor također posjeduje i Radeon RX Vega 10 grafiku. Kada je u pitanju RAM memorija FX505DT posjeduje 8GB rama DDR4 sa brzinom od 2400MHz, a ako vam to pak bude malo memoriju možete nadograditi sve do 32GB. Što se tiče pohrane podataka ASUS je to riješio ugradivši SSD od 512GB. Sve ovo omogućit će vam glatko igranje, live stream-ovanje, veoma dobar multitasking, i brzinu prilikom igranja ili rada.


Izvor: asus.com

Što se tiče kvalitete izrade ona je znatno slabija u odnosu na ROG seriju što je opravdano njegovom cijenom, ali i pored cijene ASUS je uštedio i na njegovoj težini koja iznosi negdje oko 2.2 do 2.3kg. Cijena ovog modela iznosi oko 900 dolara, pa ako želite dobar gaming laptop, izdržljiv, i otporan a nemate dovoljno novca ze neku high-end mašinu onda će ovaj laptop biti pravi izbor za vas.


Izvor: asus.com


   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com