Game of Thrones: HBO priprema prequel seriju baziranu na knjizi "Vatra i krv"HBO trenutno priprema još jednu prequel Game of Thrones seriju. Uskoro bi trebali da naruče pilot epizodu serije koja se temelji na popratnoj knjizi "Vatra i krv". U knjizi se iznose priče o ranijim kraljevima Targaryenima, kao što je Aegon Osvajač, prvi vladar Westerosa, te mnogi drugi.


Pilot epizodu je napisao sam kreator Game of Thrones svijeta, G.R.R. Martin, te kokreator i izvršni producent serije Colony, Ryan Condal. Serija bi trebala biti postavljena u period 300 godina prije događaja prikazanih u originalnoj seriji, istražujući početak kraja za kuću Targaryen. HBO nije komentarisao ništa povodom ove serije, no Martin je jednom prilikom na svom blogu komentarisao kako će se jedna od serija temeljiti upravo na propratnoj knjizi.


Ova serija je proizvod novog pogleda na svijet koji je razvio Bryan Cogman s obzirom da se njegova prequel serija ne pomiče s nule. S obzirom na postavku i fokus priče, sa sigurnošću se može pretpostaviti da će se u novoj prequel seriji naći likovi poput Aegona Osvajača i njegovih sestara Rhaenys i Visenya, kao i zmajevi koje su koristili za osvajanje Westerosa.


Ovo je druga prequel serija iz Game of Thrones univerzuma čiji postanak započinje od sveukupno pet najavljenih. O prvoj smo već pisali na portalu. Snimanje serije s Naomi Watts u glavnoj ulozi je započelo prije par mjeseci u Škotskoj, a ista je trenutno u fazi postprodukcije. Iako ju je Martin sam neformalno nazvao imenom "Duga noć" naziv serije je još uvijek nepoznat.


Planirani datumi izlaska ovih serija su još uvijek jako daleko, pa čak i za najavljivanje. Pitanje je kako ih HBO planira izvesti i kako da ih prikazuje: uporedo ili odvojeno.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com