Friendly Fire Esports Arena otvorena u Sarajevu: puno zabave uz vrhunske komponente i video igre!
U Sarajevu je 26. jula otvorena Friendly Fire Esports gaming arena. Nalazi se u ulici Zmaja od Bosne 16 i opremljena je sa oko 40 računara vrhunskih komponenti koje će igračima omogućiti nevjerovatno gaming iskustvo.


Friendly Fire je za sada relativno mlad projekat koji postoji od 2017. godine, a njegov idejni pokretač je David Kosir, generalni menadžer. Za ove dvije godine Friendly Fire je uspio ostvariti jako dobru ekspanziju otvorivši dvije Arene u Zagrebu, po jednu u Mostaru i Sarajevu, te se, kako iz kompanije najavljuju, u septembru otvara još jedna u Beču. Osim Esports Arena, Friendly Fire je i proizvođač high-end gaming komponenti, koje će i posjetitelji iz Sarajeva imati priliku kupiti.


"Friendly Fire je razvio vlastitu platformu na kojoj se sve Arene temelje, a zove se Gamebay. To je program putem kojeg korisnik pokreće igre, prati stanje na računu pa čak i naručuje hranu i piće u poslovnici.", navode iz kompanije.Gaming zajednica u BiH je na relativno niskim granama ne samo po svojoj kompetetivnosti već i po svojoj društvenoj organizaciji. Internet klubovi koji su nekada bili na svakom koraku, više ne postoje, te je mogućnost socijalizacije među gamerima skoro pa nemoguća. Upravo je dolazak jedne ovakve arene u Sarajevo, ali i Mostar, prilika da se ove raštrkane gaming zajednice napokon nađu na istom serveru.


"Cilj Friendly Fire-a je svakome pružiti vrhunsko iskustvo igranja te stvoriti jaku gaming zajednicu. U svim Arenama može se osjetiti prijateljska i opuštena atmosfera u kojoj se posjetitelji svih uzrasta osjećaju ugodno. Friendly Fire stavlja veliki naglasak upravo na to „friendly“ i glavni cilj je svakome pristupiti osobno i održavati ugodnu prijateljsku atmosferu u poslovnicama."Iz Friendly Fire-a, prema tome, obećavaju pregršt dešavanja, pogotovo onih najvećih esport takmičenja iz popularnih igara kao što su Fortnite, League of Legends, CS:GO. A ako vas zanima šta sve možete igrati u njihovoj Areni posjetite njihovu stranicu jer Friendly Fire u ponudi ima oko 70 naslova.


Ipak, iz Arene naglašavaju da, iako će se sve vrtiti oko igranja i takmičenja, njihov naglasak neće biti stavljen na kompetetivni dio, nego na druženje i zabavu. Zbližavanje gaming scene je upravo ono što će približiti gaming svijet široj javnosti te tako pomoći u razvoju regionalne scene.


Friendly Fire Esports Arena radi svakog dana u sedmici, a za više informacija o Areni i cjenovnik posjetite stranicu friendlyfireesports.com/hr

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com