Footbal Drama: igra s drugačijim pogledom na fudbal!Fotball Drama je video igra koja ima relativno drugačiji pogled na fudbal. Ona nije poput FIFA-e ili PES-a u kojima možete igrati protiv drugih timova. Ovdje ste vi u ulozi menadžera jednog fudbalskog tima i igra je u cjelosti fokusirana na priču, a ne na samu igru. I prije nego kažete da već postoji igra FIFA Manager u kojoj je sve to moguće, moramo reći da se Fotball Drama razlikuje i od te franšize. U igri postoji elementi strategije koji su bazirani na karmi i haosu koji kasnije mogu značajno uticati na razvoj priče.


"Igra je inspirisana pričama koje se vrte oko fudbala, podižući je na dramatične nivoe i oštre padove, u njoj igrate kao Rocco Galliano, egzistencijalno uznemiren menadžer tima u problemima. Trenirajte igrače, upravljajte s vlastitom pričom, preživite dramu i igrajte utakmice preko taktičkih karti i teških izbora. Hoće li vaše bijesno dovikivanje s klupe promijeniti sudbinu ekipe? Hoćete li naći mudrost i način za uspješno liderstvo uz pomoć Book of Changes? Hoće li se vaša mutna prošlost vratiti i srušiti vam svijet poput kule od karata?", Pietro Polsinelli, direktor Open Lab Games kompanije, govorio je o ovom naslovu i inspiraciji iza igre.


Polsinelli je dodap da "nikada nisam bio veliki fan fudbala, slučajno sam otkrio lijepu literaturu o njemu i zapitao se: bi li to moglo proizvesti novi pristup u video igrama o fudbalu? Football Drama je inspirisana pjesnicima, piscima i filmovima koji prikazuju fudbalsku epohalnost i liričnost. Igra s razvojem priče je odlična forma za to zbog ekspresivne moći samog pisanja, plus sistem duela i prvenstava koji podižu priču na novi nivo sa strateškom komponentom."


Open Lab radi se developerom Danieleom Giardinijem, a Football Drama će biti dostupna za smartphone uređaje koje pokreću Android i iOS sistemi, te će putem Steam platforme biti dostupna i za vlasnike računara.


Igra izlazi 18. septembra, a mali pogled na nju možete pogledati u video ispod.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com