Flash Gordon će uskoro biti ekranizovan kao animirana serija, Taika Waititi angažovan za projekatFlash Gordon je mnogima poznat kao film iz 1980. godine koji je stekao kultni status i koji ga održava već skoro četrdeset godina. On je, međutim, svojevremeno krenuo kao strip iz '30-ih godina o sportašu koji postane svemirskim avanturistom. Osim to dvoje, Flash Gordon je bio adaptiran i kao animirani film.


Komapnija FOX je 2014. godine otkupila filmska prava s namjerom ponovnog snimanja Flasha Gordona. Od tada do danas na projektu su radila neka zanimljiva imena kao Matthew Vaughn (Kingsman) i Julius Avery (Overlord), ali film još uvijek nije izašao iz pre-produkcijskog limba. Najnovije vijesti kažu da je, nakon spajanja Fox-a s Disneyem, projekat napokon počeo da ostvaruje neki pomak.


Za rad na projektu je angažovan Taika Waititi (Thor: Ragnarok i What we do in the Shadows), a sam Flash Gordon će biti kreiran u drugom mediju, tj. kao animirani film. Međutim, još nije poznato koju ulogu će Waititi imati pri nastanku filma, tačnije hoće li biti u ulozi režisera, autora ili pak nečeg trećeg. Waititi je, bez sumnje, odličan dodatak filmu u kojoj god da se ulozi nađe. On bi u filmu mogao ostvariti blistavu sublimaciju akcije i komedije, kao što je radio i u Ragnaroku, a prvenstveno bi došao kao osvježenje zastarjelim aspektima Flasha Gordona.


Taika Waititi će sljedećih mjeseci raditi na promociji njegove satirične adaptacije Jojo Rabbit u kojem se osim kao režiser pojavljuje i kao glumac u ulozi Adolfa Hitlera. Nakon toga će ubrzo morati okrenuti svoj fokus na live-action adaptaciju japanskog animiranog klasika Akira koji je zakazan za mjesec maj 2021. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com