Final Fantasy uskoro i kao igrana serija!Serijal Final Fantasy igara sa nama je već dugih trideset godina, a s novim najavama čini nam se da će biti još dugo. Prema tome, u današnje doba je sasvim logično da jedna takva igra dobije filmski tretman.


Sony Pictures Television je najavio da rade na adaptaciji igre u igranu seriju, te surađuju s ekipama iz Hiveminda i Square Enixa kako bi to što bolje izveli.


I kao što to obično biva ovih dana kada se najavljuju događaji iz filmske industrije, detalja nema puno, tačnije svako nekoliko mjeseci hranit će novinare s nekoliko kapi novih informacija dok cijela serija ne izađe. Tako je i slučaj s Final Fantasy. Serija će pratiti priču koja će se odvijati u Eorzee svijetu koji je prvi put predstavljen u Final Fantasy XIV, te će uključivati likove iz duge povijesti franšize.


Serija će se baviti temama borbe između magije i tehnologije u potrazi za uspostavom mira u zemlji koja je u sukobu i spoj je novih i poznatih lica kao što je npr. Cid. U seriji će značajno mjesto zauzimati i druge stvari i stvorenja iz video igre kao što su magitek, zračni brodovi i chocobos.


Prva Final Fantasy igra izdana je 1987. godine, a do sada je u tom serijalu izdano 15 dijelova. Final Fantasy je do sada bila i nekoliko puta ekranizovana kao animirana serija.


Ovu igranu verziju serije producirati će Sony Pictures Television, Square Enix i Jason F. Brown, te Sean Daniel i Dinesh Shamdasani iz Hiveminda. Ben Lustig i Jake Thornton će pisati seriju i biti izvršni producenti.


Hivemind kompanije stoji iza serije The Witcher koja će se ove godine pojaviti na Netflixu, a glavnu ulogu igra Henry Cavill.


Popis igara koje se pretvaraju u igrane serije ili filmove u konstantnom je rastu. Neke već najavljene su Halo, Doom, a Paramount je 2016. godine otkupio prava na igru Battlefield s namjerom da je pretvori u seriju.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com