Fallout serija: sve što znamo o novom Amazonovom projektu!Amazon će kroz koju godinu sa svojim sadržajem postati ne samo jednim od streaming giganata, nego će imati i zavidan sadržaj naučno-fantastičnih/fantazijskih serija ili filmova. Nove vijesti govore kako će se serijama The Lord of the Rings i Wheel of Time pridružiti još jedan kultni pop-kulturni naslov - Fallout. Serija će u potpunosti biti inspirisana klasičnim Bethesdinim RPG serijalom istog imena, ali još uvijek nije poznato hoće li serija nositi isto ime ili će biti rađene derivacije na toj osnovi.


Iz Bethesde su prilikom najave serije izjavili kako će serija pokušati da održi "oštri ton" igre istovremeno ubacujući tu i tamo trenutke "ironičnog humora i nuklearne fantazije u stilu B produkcija". S druge strane, kreatori serije će imati pune ruke posla jer je svijet Fallouta jako velik i prostire se u nekoliko igara. Svojevremeno Fallout je izašao 1997. godine, a radnja je bila smještena u Južnu Kaliforniju 2161. godine. Nastavci koji su izlazi tokom sljedeće dvije decenije donosili su postapokaliptične verzije Washingtona, Las Vegasa i Bostona.


Za razvoj i kreiranje serije Amazon je od HBO-a posudio ekipu koja stoji iza serije Westworld - Lisu Joy i Jonathana Nolana. Dvojac je izjavio kako će im glavni cilj biti da obuhvate "grubost pustoši postavljene naspram utopijske ideje o boljem svijetu kroz upotrebu nuklearne energije". To je najdalje što su oni išli kada su govorili o detaljima zapleta.


Kako bi sve prošlo u duhu samih igara, Todd Howard iz Bethesda Game Stuidos, te James Altman iz Bethesda Softworks će biti u ulogama izvršnih producenata. Ovo je trenutno čitava ekipa okupljena oko ovog projekta, a kako se isti u budućnosti bude razvijao, tako ćemo i mi ovdje dodavati imena i informacije.


"Fallout je jedna od najvećih igara u historiji", rekli su Joy i Nolan. "Svako poglavlje, svaki dio ove suludo maštovite priče oduzelo nam je mnogo sati u igranju. Zbog toga smo nevjerovatno uzbuđeni zbog suradnje s Toddom Howardom i ostalim brilijantnim ludim umovima iz Bethesde."


Joy i Nolan su još prošle godine, tj. 2019. potpisali ugovor sa Amazonom zbog kojeg je dvojac napustio Warner Bros Television. Ovaj novi ugovor navodno je vrijedan oko 150 miliona dolara u rasponu od pet godina. Pri čemu će Joy i Nolan i dalje raditi kao autori i izvršni producenti na seriji Westworld.


To nas dovodi i do eventualnog datuma izlaska serije koji je još uvijek daleko. Idejni i projektni put je popločan, a razvojni tek kreće. U zavisnosti od brzine kojom Joy i Nolan razviju skriptu, pa do odabira glumaca, u konačnici i od situacije s pandemijom u svijetu, Fallout serija se neće početi snimati prije proljeća 2021. godine, što znači da je možemo očekivati na ekranima najranije 2022. godine, a možda i kasnije, kada pogledamo da razvoji Amazonovih serija s početka teksta traju već dvije-tri godine, a čekat ćemo sigurno još jednu ili dvije.


U međuvremenu, Bethesda je na twitteru podijelila kratki teaser.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com