Elijah Wood želi da oživi Nightmare on Elm Street serijal!Prošle godine Elijah Wood (The Lord of the Rings) je izjavio kako je zainteresovan da preko svoje producentske kompanije oživi franšizu Nightmare on Elm Street. Prije deset godina, Wood je, uz Daniela Noaha i Josha C. Wallera, oformio The Woodshed, produkcijsku kuću koja će promovirati horor filmove. Nekoliko mjeseci nakon što je iskazao svoju zainteresiranost za popularnom franšizom, Wood je podijelio i neke nove vijesti koje cirkulišu oko ovog projekta.


Projekat se još uvijek nije pomakao sa pozicije ideje pošto postoje odrađene komplikacije u vezi s pravima na film. New Line Cinema posjeduje prava na lik Freddyja Kruegera, dok je kompanija Wes Cravena nedavno otvorila konkurs za slanje novih ideja za film. Nejasno je koja strana trenutno posjeduje prava za film, odnosno jesu li ista dijelom javnog dobra. S obzirom da je čvor oko prava relativno puno zamršen, niti Wood niti njegov partner Noah još uvijek nisu kontaktirali nikoga, ali tvrdi kako bi bilo "jako zabavno kada bi se pozabavili time". Na pitanje vidi li sebe u liku Freddyja, Wood je uz osmijeh odgovorio kratko sa ne, ali je u nastavku ponudio lični uvid u budućnosti lika.


"Roberta Englunda morate vratiti u barem još jedan film", rekao je. "Ako ćete stvarati novu franšizu i odvesti je u neke nove pravce, onda mislim da je moraš uspostaviti s njim i tek tada možeš nastaviti dalje. Mislim da nije zanimljivo pričati istu priču iznova i iznova. Ne treba nam nova priča o nastanku Freddyja Kruegera. Čak mislio da i ne bi trebalo da bude toliko o Freddyju."


U nastavku je rekao kako je njegov omiljeni film u ovoj franšizi posljednji nastavak originalnog serijala, tj. film New Nightmare iz 1994. godine, za koji kaže da zaslužuje mnogo više pažnje nego što trenutno dobija.


Osim Wooda i njegove kompanije, za ovom franšizom su interes iskazali i drugi. Mike Flanagan (Doctor Sleep, Gerald's Game) prilikom promocije svog novog filma Doctor Sleep u novembru otkrio je da ima ideju za ponovno pokretanje Nightmare on Elm Street franšize.


Šta će na kraju biti i ko će dobiti priliku da snimi novi film o jednom od najpopularnijih horor likova tek treba da vidimo. Posljednji filmski pokušaj s Freddyjem Kruegerom je bio onaj iz 2010. godine. A Nightmare on Elm Street tada možda nije bio finansijski promašaj, ali jeste bio kritički, što je i jedan od razloga zašto je taj lik relativno zapostavljen tokom protekle decenije.


Elijah Wood i njegova kompanija su do sada producirali neke jako kvalitetne horor filmove kao što su Mandy i Color Out of Space, te bi bilo zanimljivo vidjeti njihov pogled na Freddyja i Nightmare on Elm Street franšizu.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com