Elden Ring je zasnovan na mitskom svijetu koji je kreirao G.R.R. MartinNekoliko se mjeseci nagađalo u kakav je to projekat uključen G.R.R. Martin i kako će video igra za koju je on pripremio priču na kraju izgledati. E3 sajam je savršeno mjesto za te odgovore, jer je ovih dana napokon i otkriveno da je riječ o igri naslova Elden Ring na čijem je ekipa iz FromSoftwarea radila zajedno s Martinom.


Predsjednik komapanije, Hidetaka Miyazaki govorio je kako je veliki Martinov fan i da je više nego išta želio surađivati s poznatim piscem, ali nije bio siguran hoće li on pristati na to. Na prvom je sastanku Miyazaki izložio Martinu sve ideje i teme koje je zamislio za igru: "To nam je omogućilo da kasnije imamo veliku kreativnu slobodu koju je gospodin Martin kasnije iskoristio za pisanje sveobuhvatnog mita za sam svijet unutar igre.", izjavio je Miyazaki. Prema tome, reći da je Martin samo konsultant bilo bi pogrešno s obzirom da je, kako se može zaključiti, on bio odgovoran za dobar dio Elden Ringa.


"Ovaj se mit pokazao kao pun zanimljivih likova i drame, kao i s puno mističnih i tajanstvenih elemenata", rekao je Miyazaki. "To je bio odličan poticaj za mene i razvojnu ekipu. Nadamo se samo da će se i drugi osjećati kao što smo mi dok smo stvarali Elden Ring."


O samo igri se ne zna još puno toga, osim onoga što smo do sada mogli vidjeti u traileru koji su objavili. Elden Ring će biti RPG s tradicionalnim otvorenim svijetom, a ne ograničenim mapiranim svijetom kakav su imale Dark Souls, Sekiro i Bloodbornea, no bez gradova, kako je istakao predsjednik kompanije i režiser igre.


"stvaranje nove vrste igara za nas je veliki izazov. Da smo dodali gradove bilo bi malo previše, pa smo odlučili stvoriti igru s otvorenim svijetom ali usmjerenu na ono u čemu smo najbolji."


Dakle, umjesto malih staničnih gradova koje smo navikli viđati u igrama s otvorenim svijetom, FromSoftware će radije kreirati jedan nastanjen ruševinama. Svijet će se moći prelaziti na konju, i dok je gameplay zasnovan na onome iz Dark Souls, dizajn svijeta će se, prema Miyazakiju, značajno razlikovati. "S otvorenijim i prostranijim okruženjem sam način na koji će se borbe odvijati bit će potpuno drugačiji."

Datum izlaska igre Elden Ring još uvijek nije objavljen, ali verzija za PC je zagarantovana.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com