Ekranizacija video igre Gears of War bit će smještena u alternativnu stvarnostPrije nekoliko dana pisali smo o ekranizacijama video igara koje su nam koliko-toliko s vremenom postale drage. Iako su neki od tih filmova imali uspjeha u kinima, samo su rijetki zabilježili značajan uspjeh. Ipak, kako tehnologija napreduje sve je lakše uvjerljivo prenijeti video igru na filmski ekran. Samo pogledajte slučaj Detectiva Pikachua. Pokemoni su u filmu odrađeni fenomenalno, a do samo prije 10 godina to ne bi bio slučaj. Upravo, je ovo i pravo vrijeme za ekranizaciju popularne igre Gears of War. Ova je igra do sada postala poznata kao jako intenzivna i dinamična pucačina.


Međutim, iz The Coalitiona su najavili kako ekranizacija Gears of War neće biti doslovno prebacivanje video igre na film, već bi trebala biti postavljena u neku alternativnu stvarnost daleko od događaja iz igre. No, nema potrebe za uzbunu i brigu jer će elementi koji su igru učinili planetarno popularnom biti prisutni i u filmu.


Tokom intervjua za IGN, Rod Fergusson, predstavnik The Coalitiona dopustio je kratki pogled iza zavjese te otkrio da "kako bi film bio uspješan, to kao prvo mora biti dobar film, a kao drugo Gears of War film. Drugim riječima, kako smo se na kraju dogovorili, film bi trebao biti alternativna realnost."


Prema tome, fanovi video igre bi odmah na startu trebali odustati od očekivanja da će film biti identična replika igre. Fergusson smatra kako je odvajanje filmskih svjetova i onih iz igara od presudnog značaja: "(Gears of War film) ne bi trebao ovisiti o priči iz igre, niti bi trebao uticati na priču u igri."


Ipak, Fergusson je priznao kako će film zadržati glavna obilježja igre, kao i činjenicu da će se u njemu pojaviti neki poznati karakteri, te će se dešavati na Seri. To je, međutim, sve što je poznato o samom filmu, kao ni sami datum izlaska. Prema podacima s IMDb-a film trenutno nema niti stalnog scenaristu, s obzirom da su raniji suradnici napustili projekat. Za produkciju su zaduženi Cliff Bleszinski, koji je već radio na video igrama Gears of War, te Dylan Clark, producent filmova kao što su Oblivion i The Planet of the Apes trilogija.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com