E3 sajam 2019: top 23 najavljene video igre koje jedva čekamo


Ovogodišnji E3 možda nije bio na nivou pređašnjih, ali je ipak relativno ispunio očekivanja, te nam donio nekoliko zanimljivih naslova. Problem festivalu predstavljalo je i masovno curenje informacija koje je trajalo desetak dana pred početak. Sve značajnije igre i vijesti bile su iznesene na internetu tokom tih dana, a i neke od glasina koje su kolale na kraju su se obistinile. No, bilo je vijesti koje su kompanije uspjela sačuvati, kao Microsoft na primjer sa šokantnim prikazom Keanu Reevesa u predstojećem Cyberpunku2077.


E3 je završio i sada nam je jedino preostalo iščekivanje najavljenih igara do sljedećeg sajma. Mnoge očekivane igre su, kao Beyond Good and Evil 2, izostale i o njima nemamo ništa, što znači da od njih prije 2021. godine nema ništa. Unatoč tome, dobili smo jednu poprilično šaroliku i mnogobrojnu listu naslova, a E-volucija vam donosi listu onih najzanimljivijih koji su najavljeni ne samo za konzole, već i PC.


- Star Wars nasloviJedi: Fallen Order je bila jedna od najočekivanijih igara za ovaj sajam i objavljivanje njenog gameplaya u potpunosti je ispunio očekivanja. U igri pratimo mladog Cala Kestisa koji je nekoć bio Padawan i jedan od onih što su uspjeli preživjeti Order 66. U kratkom isječku koji je prikazan vidimo ga kako prolazi kroz Imperijalističko postrojenje na planeti Kashyyk, rodnom mjestu Wookieeja. Star Wars Jedi: Fallen Order izlazi 15. novembra 2019. godine.

Druga najavljena Star Wars igra je Lego Star Wars: The Skywalker saga koja će, kako je najavljeno, objediniti svih devet filmova u jednoj igri. Igra je, prema tome, najavljena za 2020. godinu, s obzirom da posljednji filmski dio ove sage izlazi krajem ove godine.


- Death StrandingO ovoj smo igri saznali sve što smo željeli saznati nekoliko dana prije E3 sajma, pošto Sony ove godine svakako nije bio prisutan na samom sajmu. S ovim je postupkom Sony pokazao kako, unatoč izostanku, imaju jakog kontestanta za ovogodišnju igru godine. Iako o samoj igri nije puno otkriveno pošto devetominutni trailer kombinuje gameplay sa cinematic dijelovima, ipak smo uspjeli saznati da će igra biti daleko čudnija nego smo to prvobitno mislili, kao i datum izlaska. Death Stranding izlazi 08. novembra 2019. godine i, nažalost, riječ je o PS4 ekskluzivi.


- Cyberpunk 2077Microsoft i Xbox su još prvog dana ukrali show na E3 sajmu. Na E-voluciji smo već pisali o ovoj igri, tako da ovdje nećemo previše dužiti. Samo ćemo reći da je Keanu Reeves najavljen kao jedan od likova u igri.


- Baldur's Gate 3Igre iz ove serije su nerijetko opisivali kao video verzijama Dungeons & Dragons igre. S jako dobrim RPG elementima blistavo ukombinovanim s razvojem priče BioWare je jedno vrijeme vladao s Baldur's Gate u žanru. Danas je za treći dio ove igre zadužen Larian Studios, razvojni tim zadužen za Divinity: Original Sin, i premda još uvijek nije najavljen datum izlaska ipak imamo trailer koji će nas držati u neizvjesnosti do izlaska.


- Gears of War 5, Gears5Svima je bilo jasno kako će Microsoft i Xbox vladati ovogodišnjim sajmom. Još jedna od najavljenih igara je i peti dio popularne franšize Gears of War, ovaj put nazvana jednostavno Gears 5. Imali smo priliku pogledati desetominutni gameplay trailer i lično mogu reći da igra djeluje poprilično dosadno. No, datum izlaska je najavljen za 06. septembar 2019. te ćemo tada imati priliku i da lično isprobamo igru i donesemo kvalitativni sud.


- Dying Light 2O nastavku popularne avanturističke zombi igre Dying Light se priča još od izlaska ekspanzije za prvi dio. Ove godine su nam iz Techlanda dali mnogo toga čemu se možemo nadati, a među tim je i novi trailer te gameplay video. Međutim, fanovi koji su jako nestrpljivi ipak će morati čekati još neko vrijeme pošto je igra najavljena tek za sljedeću godinu.


- Final Fantasy 8 RemasteredUz remake verziju FF VII, najavljeno je da ćemo imati priliku da igramo i remastered verziju FF VIII. To znači da ćemo dobiti manje pikseliziranu, grafički ispeglaniju verziju poplarne igre koja će osim za Switch, Xbox One i PS4, biti dostupnja i za PC. Datum izlaska je najavljen za 2019. godinu bez preciznog datuma.


- Elden RingO Elden Ringu smo također već pisali na E-voluciji. Osim nekih detalja i kratkog trailera o igri se ne može puno toga reći osim da je na njoj radio G.R.R. Martin i da dolazi sljedeće godine.


- OutridersEkipa iz Bulletstroma nam donosio još jednu igru koja će biti zasnovana na žestokoj pucačini te će podržavati co-op mod za do tri igrača. U njoj ćete moći kreirati svoj karakter s kojim ćete krenuti na istraživanje opasnog elienskog svijeta. Igra će biti dostupna na koznolama i PC-u a datum izlaska joj je ljeto 2020.


- Borderlands3Još od dana najave Borderlands je bila jedna od najviše očekivanih igara. Ove godine je tom čekanju kraj. Na E3 sajmu smo dobili novi trailer, ali i datum izlaska koji je uknjižen za 13. septembar ove godine. A ako vam je teško čekati do tada, ljeto možete prekratiti igranjem prethodnika koji su na Steamu na akciji, te ih možete dobiti za manje od 5 dolara, a izbačen je Borderlands 2 E3 DLC koji je besplatan.


- Blair WitchPopularnost popularnog filma čak i nakon 20 godina ne jenjava, pa ćemo tako ove godine imati priliku da igramo igru koja je smještena u Blair Witch univezum. Vrijeme radnje je 1996. godina i tvoj karakter je u potrazi za izgubljenim dječakom. Igra je u prvom licu, a jedine stvari koje imaš uz sebe su kamera te pas nazvan Bullet. Igra izlazi za Xbox One i PC, a najavljena je za 30 avgust ove godine.


- GhostWire: TokyoBethesda nam možda još uvijek nije donijela neke nove informacije o The Elder Scrolls 6, ali zato jeste o novj igri pod nazivom GhostWire: Tokyo koju je radio Tango GameWorks koji su ranije radili na poznatoj The Evil Within. Na E3 sajmu je osvanuo kratki teaser trailer koji nam ne govori puno toga osim toga da se dešava u svijetu s kojeg je odjednom nestalo više od pola svjetske populacije, nakon čega su se počela pojavljivati mnoga različita čudovišta. Još uvijek nije poznao kada će igra izaći niti za koje će konzole biti dostupna, ali je najavljena kao glavni protivnik Death Strandingu.


- Dragon Ball Z: KakarotBandai Namco nam donosi još jednu Dragon Ball igru pod nazivom Kakarot. Ovo je Gokuovo originalno Saiyansko ime, a ova igra će kroz tuču iz treće lica ponovno ispričati priču o tome kako je Goku prvi put postao Super Saiyan. Igra dolazi za PS4 i Xbox, te PC a najavljena je za početak 2020. godine.


- Wolfenstein: YoungbloodBetesda nam je na E3 sajam donijela još jedan nastavak popularne franšize, a riječ je o Wolfensteinu. U Wolfenstein: Youngblood pratimo sestre blizankinje koje su na pohodu spašavanja njihovog oca koji je nestao u Parizu okupiranom od strane nacista. Od svih igara s ove liste ova je, čini mi se, prva koja će izaći. Najavljena je za 26. juli 2019.


- Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2Igra s najdućim naslovom ove godine na E3 sajmu pokazala je svoj prvi gameplay video. Igra dolazi za konzole i PC, a najavljena je prvi kvartal 2020. godine. Do tada, gledajte video koji vam donosimo.


- Zombie Army 4: Dead WarCo-op igra za do četiri igrača u stilu Left 4 Dead donosi nam more nacističkih zombija koji su pod kontrolom Hitlera (koji je također zombi). Najavljena je za početak 2020. godine i dolazi na konzole i PC.


- Wasteland 3Kada je Wasteland 2 izašao svi su imali taj čudni nostalgični osjećaj dok su igrali nastavak igre koja je svojevremeno izašla još krajem osamdesetih godina. Treći dio je ipak nešto drugačiji negoli smo očekivali. Suncem okupanu Arizonu zamijenili su ledenim Coloradom koji u svojim sniježnim padinama skriva velike robotske pauke i još mnogo drugih čudnih likova. No, iako igra izgleda drugačije i bizarnije, sami osjećaj borbe i stila ostao je poprilično isti.


- Doom EternalDoom se niti nakon svih tih godina još uvijek ne predaje i još uvijek ostaje onim klasičnim fps akcijskim šuterom kakvim smo ga zavolili. Još od 1993. godine Doom samo gomila svoju bazu fanova. I nakon uspješnog Dooma iz 2016. godine, imat ćemo priliku da igramo još jedan nastavak ove godine. idSoftware u suradnji s Bethesdom donose Doom Eternal 22. novmbra. Više vijesti o ovom nastavku ćemo ipak imati tek kasnije ovoga juna kada će igra biti predstavljena na prvom DoomConu.


- Rainbow Six QuarantineNema puno fps naslova koji su sve ove godine odolijevali vremenu. Uz Call of Duty, Battlefield, Ghost Recon rame uz rame stoji i Rainbow Six franšiza. Ubisoft je na ovogodišnjem E3 sajmu najavio spinoff verziju Rainbow Six Siega pod već navedenim nazivom. Quarantine je još uvijek misterija, ali smatra se da će biti kao svojevrsno proširenje Outbrake moda iz Siegea, te će biti PvE baziran. Rainbow Six Quarantine je najavljen za početak 2020. godine.


- Gods & Monsters


Od kreatora Assassin's Creed Odyssey dolazi nam igra koja u grafičkom smislu podsjeća na Dauntless. Radnjom se, ipak, razlikuje jer u njoj pratimo avanture zaboravljenog heroja na pohodu koji za cilj ima spašavanje Grčkih bogova. Dakle, igra će se, možemo zaključiti, bazirati na mnogim grčkim mitovima i pričama, te ćemo imati priliku da se u svijetu fantazije susretnemo s nekim od najpoznatijih grčkih mitskih karaktera. God & Monsters će biti dostupan za sve konzole i PC od 25. februara sljedeće godine.


- Ghost Recon BreakpointNakon odličnog Wildlands dolazi nam još jedan Ghost Recon naslov. Igra se u smislu gameplaya neće puno razlikovati osim što će biti dodane neke opcije koje ranije nisu bile tu kao što je npr. cijeli sistem povreda i njihovih posljedica na igranje igre. Ovaj put iz Bolivije prelazimo na izmišljeni pacifički otok Auroa, a tamo će nas kao glavni antagonist čekati ni manje ni više Jon Bernthal. Ghost Recon Breakpoint je za 05. septembar najavio izlazak beta verzije, dok puni izlazak dolazi mjesec kasnije, tačnije 04. oktobra.


- Watch Dogs: LegionIz Ubisofta su na E3 sajmu prikazali skoro pola sata gameplaya uživo. Smješten u postBrexit eru u novom Watch Dogsu imat ćemo priliku da igramo kao nekoliko različitih karaktera (a jedan od njih je i starica). Novi Watch Dogs još više odlazi u futurizam, a atmosfera doslovno odiše cyber distopijom. Watch Dogs: Legion dolazi za Xbox One, PlayStation 4 i PC, a najavljen je za 06. mart 2020. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com