Dvostruko više Doctora Who: Od januara nova sezona i strip!Doctor Who je serija o kojoj se ne govori takvom žestinom kao o nekim sličnim naslovima, ali je neosporna činjenica da skoro 15 godina uspijeva održati pažnju svojih gledatelja. Ove godine su fanovi serije ostali bez nove sezone, ali već od januara ih očekuje dvostruka poslastica. Nedavno je premijerno prikazan prvi trailer za novu sezonu i nove avanture Jodie Whittaker u ulozi Doctora. Osim toga, fanovi Doctora imat će priliku da čitaju novi strip koji će prikazivati događaje trenutnog, trinaestog, doktora.


Nova sezona serije je bila dugo u procesu produkcije, te je snimanje iste kompletirano tek nedavno. Najveći razlog tome su snimanja na Tenerifima i Južnoj Africi, kao i u Engleskoj, zbog čega je ekipa morala da se seli nekoliko puta. Dešavanja iz nove sezone su do sada bila uspješno čuvana tajnom, ali je ipak najavljeno kako će Judoon biti u seriji i sljedeće godine. Također, postoje naznake da bi se i Daleksi mogli ponovo vratiti, ali još uvijek nije poznato hoće li to biti u novoj sezoni ili u prazničnom specijalu za Božić sljedeće godine.S druge strane, prvo izdanje stripa donijet će nam, također, povratak nekih starih neprijatelja kao i susret starih Doctora s trenutnim. Iako je serija još uvijek, čini se, daleko od jednog takvog crossovera sa starim Doctorima, nova serija stripova izdavača Titan Publishing Group trenutnog će Doctora spojiti sa onim Desetim kojeg je u seriji igrao David Tennant.


Štaviše, priča u stripu će se odvijati tokom događaja poznatih kao Blink, trenutno jedne od najboljih epizoda iz moderne verzije serije. Deseti Doctor će sa suradnicom Marthom Jones pomagati Trinaestom i njenim suradnicima Grahamu, Yazu i Ryanu. Za pisanje stripa je bio zadužen više puta nagrađivani pisac Jody Houser, te umjetnik Rober Ingranat poznat po stripu Witchblade.


Nova sezona serije sa prikazivanje će početi već od prvog dana 2020. godine. Prvo izdanje stripa izaći će sedmicu kasnije, tačnije 08. januara. Dakle, svi fanovi Doctora Who dobit će dvostruki novogodišnji poklon u kojem će, bez sumnje, uživati.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com