Druga sezona serije Castle Rock dolazi ove jeseni, poznati datum i glumci!Druga sezona serije Castle Rock dolazi na Hulu platforme ove jeseni. Serija inspirisana pričama i univerzumom kreiranim od strane Stephena Kinga bit će izbačena 23. oktobra.


U drugoj sezoni ćemo gledati druge likove i karaktere, tačnije u glavnoj ulozi će biti Lizzy Caplan koja će igrati mlađu verziju Annie Wilkes igranu od strane Kathy Bates u filmu Misery iz 1990. godine. Tim Robbins (The Shawshank Redemption) će također biti u glumačkoj postavi uz još Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi i Matthew Alan. Robbins će tako imati priliku da igra još jednog Kingovog karaktera, tačnije Reginalda Popa Merrilla, lika iz Kingovog romana The Sun Dog iz 1990. godine. Glava zločinačke porodice iz Kingovog romana, Pop umire od raka, te svoje dane provodi svodeći račune s porodicom i drugima. John Ace Merrill treba da preuzme posao od svog ujaka čime prijeti krhkom miru s obližnjim Jeruzalemskim domom.


Paul Sparks će igrati Acea, još jedan ikonički karakter iz Kingovog svijeta kojeg je svojevremeno igrao Kiefer Sutherland u filmu Stand by Me.


Promatrajući historiju horora kao žanra, Maine je vjerojatno najopsjednutija američka država u povijesti. To je Kingova tamna sredina iz koje proizilaze najgora bića i pojave, a topografski izmišljeni Castle Rock sjedište je toga. Ovaj gradić pojavljuje se u brojnim Kingovim pričama, novelama i romanima, a prvi put je spomenut u romanu The Dead Zone iz 1979. godine. Ova je serija upravo ekranizirana kompilacija tih priča smještenih u ovaj gradić.


Prva sezona svoju je priču gradila oko misterioznog mladića kojeg je u poznatom zatvoru Shawshank, njegovom srušenom i spaljenom odjeljku, pronašao jedan od čuvara za kojeg se ispostavi da je tu bio zatvoren 27 godina. U zatvorskim spisima ne postoje nikakve informacije o njemu. Nitko ne zna tko je on i zašto je zatvoren. Jedine riječi koje on izgovara jeste ime advokata Henryja Deavera. Nakon dugog niza godina Henry se vraća u Castle Rock, u kojem je odrastao, kako bi radio na slučaju pronađenog mladića. Međutim, atmosfera u gradu u kojem vrijeme kao da je stalo ponovo će izroniti stare uspomene i emocije, a sa sobom će na površinu donijeti i cijeli niz čudnovatih i misterioznih događaja.


Prva sezona serije je imala blistavu Kingovsku atmosferu koja je osvojila gledatelje, a uz besprijekorne glumačke izvedbe bila je nešto u čemu smo izrazito uživali prošle godine. Nadamo se će isti uspjeh postići i sa drugom sezonom.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com