Disney nije zadovoljan filmom The New Mutants, sudbina filma još uvijek nepoznata!Film The New Mutants prolazi kroz najgore moguće razdoblje. Film je režirao Josh Boone, a u njemu se pojavljuju mnogi poznati glumci kao Maisie Williams, Anya Taylor-Joy (Split, Glass), Charlie Heaton (Stranger Things), Antonio Banderas i Alice Braga. Ovo je trebao biti posljednji zvanični film o X-Menima kompanije Fox, te je trebao biti noviji i originalniji pristup ovoj grupi heroja koji bi uključivao horor elemente. Međutim, nakon brojnih pomjeranja i drugih prepreka The New Mutants stoji u svojevrsnom limbu već duže od tri godine.


U početku The New Mutants i Dark Phoenix su bili odgođeni kako bi se mogla obaviti dosnimavanja novih scena. Mnogi filmovi prolaze kroz faze dosnimavanja, što nije strana praksa u filmskoj industriji, ali neke glasine su govorile kako dosnimavanja The New Mutantsa pokrivaju gotovo polovinu filma. Međutim, prema informacijama nova dosnimavanja se još uvijek nisu desila. Film je u međuvremenu, nakon spajanja Disneya i Foxa, odložen još nekoliko puta da bi mu konačni datum izlaska bio postavljen za 03. april 2020. godine. No, kako se čini ni taj datum neće dočekati.


Iz Disneya nisu zadovoljni kako film The New Mutants izgleda. Ovo dolazi kao još jedan udarac za Disney jer su nedavno objavili kako su u finansijskom gubitku čiji su glavni razlozi upravo filmovi kompanije Fox, posebno Dark Phoenix i Stuber. Zbog toga, ova reakcija je potpomognuta i strahom od još jednog neuspjeha u kinima, za što iz Disneya smatraju da je moguć scenarij i za The New Mutants.


Kada na kraju budu objavljeni (ako budu!) The New Mutants će biti definitivno zadnji Foxov X-Men film, jer će se oni zajedno s Fantastic Four uskoro pridružiti Marvelovom filmskom univerzumu. Iz Marvela i Disneya su najavili da će čitavu franšizu ovih heroja pokrenuti ispočetka i komplementirati njihovoj trenutnoj seriji. Jedino bi Deadpool trebao preživjeti ovo spajanje, što znači da ćemo Ryana Reynoldsa i dalje gledati u ovoj ulozi.


Sudbina filma The New Mutants ne izgleda dobro. Ako sve bude išlo po planu film bi u kina trebao stići u aprilu sljedeće godine. Ipak, ako smo iz dosadašnjeg iskustva bilo šta naučili to je da s ovim filmom ništa ne ide po planu. Jedna od opcija je da film bude objavljen na streaming platformi Hulu što bi bilo daleko jeftinije i profitabilnije od kino distribucije i njegove promocije.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com