Disney najavio tri nove serije iz Marvelovog filmskog univerzuma!Ovih dana traje Disneyev sajam D23 s kojeg nove vijesti neprestano pršte. Iako im je protekla sedmica bila jako teška i ispunjena problemima, pogotovo zbog onog najvećeg - raskida suradnje sa Sonyjem i gubitka Spider-mana, Disney je ipak uspio da sedmicu odnese u svoju korist. Marvel Studios i Kevin Feige su jučer najavili kako još serija o superherojima dolazi na njihovu streaming platformu Disney+.


Disney+ starta početkom novembra ove godine, a kao što do sada znamo Marvel i Disney već pripremaju pet serija iz Marvelovog filmskog univerzuma. Toj brojci su dodana još tri naslova. I dok će drugi naslovi pratiti do sada već predstavljene heroje, nova tri će nas upoznati s do sada nepoznatim herojima. Ti heroji su Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk. Feige je, međutim, rekao kako će Ms. Marvel biti prisutna i u filmskim verzijama u budućnosti.


Ms. Marvel je svojevremeno bilo ime za Carol Danvers koja će kasnije postati Captain Marvel. Ime će prisvojiti Kamala Khan, djevojčica pakistansko-američkog porijekla, koja posjeduje moći preoblikovanja svoga tijela. Khan je u stripovima prisutna još od 2014. godine, a za kratko je vrijeme postala omiljena među strip fanovima. Njene moći joj omogućavaju da svoje udove proteže do velike duljine i širine, a može i narasti i smanjiti se do nevjerovatnih veličina (nešto između Ant-mana i Mrs. Fantastic). Khan je također inspirisana s Carol Danvers zbog čega se i odlučuje za ovo ime koje želi koristiti prilikom borbe protiv kriminala.


Britanska spisateljica Bisha K. Ali (Four Weddings and Funeral) je navodno već angažovana za obaveze oko scenarija, a bit će i showrunner serije. Datum eventualnog izlaska još uvijek nije najavljen, ali očekuje se da će biti tek 2021. godine.She-Hulk je u svijetu stripova nešto duže negoli Ms. Marvel. Svoje premijerno pojavljivanje imala je 1980. godine u stripu Savage She-Hulk koji su kreirali Stan Lee i umjetnik John Buscema. Njen alter-ego je Jennifer Walter i ona je Bannerova rodica. Nakon pucnjave u kojoj ona biva ranjena potrebna joj je velika količina krvi. Ona je dobija od Bannera te na taj naj način i ona biva pretvorena u veliko zeleno čudovište. Bila je članica Avengersa kao i Fantastic Four.


Moon Knight je alter ego Marca Spectora, sina američkog rabina, koji je želio da postane profesionalno bokset, a zatim i američki marinac. Prepušten smrti tokom jedne misije u Egiptu, on biva odnesen u hran posvećen bogu Khonshuu i pristaje da postane božiji avatar na Zemlji. Moon Knight je u svijetu stripova prisutan još od 1975. godine. Prvo pojavljivanje je bilo u izdanju Werewolf by Night #32, a lik su kreirali Doug Moench i Don Perlin.


Osim što su serije najavljene, nije bilo govora kada ih tačno možemo očekivati, hoće li biti dijelom Faze4 ili Faze5 Marvelovog filmskog univerzuma, te hoće li se potonji heroji pojavljivati u budućim filmskim ostvarenjima.


Za sve buduće informacije pratite portal E-volucija.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com