Digitalno pomlađivanje likova glavni uzrok kašnjenja filma The IrishmanKako stvari stoje najnoviji Scorseseov projekat The Irishman neće još skoro biti spreman za prikazivanje. Scorsese neće, kao što je to ranije činio s Hugom, prikazivati na festivalima svoj napredak u poslu. Neće jer čeka da se digitalno pomlađivanje njegovih glavnih glumaca Roberta De Nira i Al Pacina ne izvede tačno onako kako treba.


Film će se vremenski prebacivati naprijed i nazad, te će prikazivati likove 30 godina mlađe. ILM (Industrial Light & Magic), koji je zadužen za te efekte, koristi cjelokupne filmografije glumaca kao primjere kako bi oni trebali izgledati u različitoj dobi. Prema tome, možemo reći da je ova vrsta posla, u najboljem slučaju, mukotrpna.


Zato ne treba očekivati da će se The Irishman pojaviti na festivalima u Veneciji, Torontu ili New Yorku. Scott Stuber, odgovorni za Netflixove originalne filmove, sastao se s distributerima kako bi dogovorio put filma kroz kino dvorane. Iako još uvijek nije poznato kako će film biti prezentovan moguće je da će imati isti plan kao prošlogodišnji film Roma: imat će promociju u kinima tri sedmice prije servisa, a onda će se nastaviti prikazivati u nezavisnim kinima na zahtjev.


Scenarij za film je napisao Steve Zaillian koji je baziran na romanu I Heard You Pain Houses autora Charlesa Brandta. Priča prati Franka Sheerana (De Niro), veterana iz Drugog svjetskog rata, mafijaškog ubicu koji je umiješan u nestanak sinikalnog vođe Jimmyja Hoffe (Al Pacino). Producent filma Irwin Winkler je izjavio kako bi film trebao biti pušten za Dan zahvalnosti. Iz Netflixa, međutim, ponavljaju stalno jedno te isto: "Još uvijek je rano da govorimo kada i gdje će se pojaviti."


Scorsese je u posljednje vrijeme otvoreno govorio o problemu pomlađivanja i koliko ga ono ustvari brine: "Na određenim scenama još treba dosta rada, treba više raditi na očima, treba raditi na tome da to budu potpuno iste oči, samo promijeniti bore i slično. Da li će to promijeniti oči? I ako hoće, šta je onda bilo u očima koje sam volio? Je li to bio intenzitet? Dostojanstvo? Neka prijetnja?"


Netflix tek treba da objavi datum objavljivanja filma The Irishman. Film bi najvjerovatnije trebao biti pušten do kraja godine, a kako se nama čini bit će jedan od konkurenata za Oscar u kategoriji za najbolje vizuelne efekte.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com