Devolverland Expo: marketinški simulator kao odgovor na pandemijuTokom trajanja pandemije korona virusa izdavači video igara traže najbolje načine kako da otkazane konvencije zamijene digitalnim prezentacijama. Većinom se to bazira na streamovanju eventa, kao što je Ubisoft uradio 12. jula, koji idu ili uživo ili su već unaprijed snimljeni i editovani. To je ono što bi rekli sigurna i najlakša varijanta. Veliki studiji znaju da imaju zagarantovanu publiku i nema potrebe za rizikom. Originalnost i domišljatost je ostavljena indie studijima - studijima kao što je Devolver Digital.


Studio Devolver Digital na Steamu je objavio besplatnu "igru" Devolverland Expo. Igra je smještena u zatvoreni kongresni centar u kojem su izložene sve predstojeće igre ovog izdavača. Umjesto događaja uživo, Devolver Digital je odlučio da svoje nove igre predstavi u originalno zamišljenoj igri. Razlog zašto sam prvi put riječ igra stavio pod navodne znake jeste da ovo u suštini nije klasični tip igre. Štaviše, Devolver Digital ju je opisao kao marketinškim simulatorom u kojem se igrači bore sa sigurnosnim sistemima dok pokušavaju da dođu do novih trailera i demonstracija video igara. Ono što je zanimljivo jeste da je cjelokupni doživljaj ovog simulatora potaknut i malim zagonetkama i lavirintima kroz koje morate proći da bi stigli do sljedećeg trailera.


Ako vam se ne da raditi sve ovo samo da bi pogledali trailer, cjelokupni video već možete pronaći na internetu, kao i svaki trailer ponaosob. Ipak, moramo vam reći da ćete time propustiti dobar dio zabave. Devolver Digital je u simulator unio, nazovimo ga osjećaj zbog kojeg nas studiji kao što je ovaj na prvom mjestu privlače. A cjelokupni sadržaj simulatora možete otkriti za otprilike sat i po igranja, što je u suštini lijepo iskorišteno vrijeme, a opet imate osjećaj kao da ste bili na konvenciji.


Igre koje su dijelom ove virtuelne konvencije su Shadow Warrior 3, zatim komični battle royal naslov Fall Guys: Ultimate Knockout, horor Carrion, simulacija divljeg zapada Weird West, Blightbound, te Serious Sam 4 najnoviji nastavak kultnog serijala.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com