DC Universe platforma donosi još jednu seriju - StargirlDC Universe streaming platforma nam uskoro donosi još jednu seriju. Nakon jako uspješnih Titansa i Doom Patrola, te isto tako kvalitetnog Swamp Thing, njihova četvrta igrana serija bit će Stargirl.


Datum premijere serije još uvijek nije preciziran, ali iz kompanije tvrde da će s emitovanjem početi otprilike tokom ljetnog perioda. Osim toga, svaka epizoda Stargirl, nakon emitovanja na streaming platformi, sljedeći dan će se prikazivati i na kanalu CW. Ovo je prva njihova serija koja će se emitirati na linearnoj televiziji. Titan i Doom Patrol su ranije bivali na Netflixu.Osim toga, neki izvori predviđaju kako bi se Brec Bassinger u ulozi Stargirl mogla po prvi put pojaviti u predstojećem crossoveru Crisis on Infinite Earths koji će okupiti sve heroje iz Arrowversea, ali i neke druge. Navedeni crossover počinje 08. decembra sa serijom Supergirl, a nastavlja se 09. decembra sa epizodom serije Batwoman.


Stargirl će pratiti priču o Courtney Whitmore koja je pametna, ali iznad svega ljubazna djevojka. Njen naizgled savršen tinejdžerski život dobija preokret nakon što se njema majka vjenča, te se svi zajedno presele u Nebrasku. I dok se polako privikava na novi način života, doći će do velikog otkrića: njen očuh je u prošlosti bio partner superheroju.


Osim već navedene glumice u seriji će biti i Amy Smart (The Butterfly Effect), Trae Romano (Robbie), Anjelika Washington (Shameless, Young Sheldon), Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul), Joel McHale (Community) kao Starman, Lou Ferrigno Jr. (S.W.A.T.) kao Rex Tyler/Hourman, Brian Stapf kao Wildcat, Luke Wilson (Charlie’s Angels) kao Pat Dugan, Henry Thomas kao Dr. Mid-Nite, Joy Osmanski (The Santa Clarita Diet) kao Tigress, Neil Hopkins (Matador) kao Sportsmaster, and Nelson Lee (Mulan) u ulozi Dragon Kinga.Stargirl će za seriju prilagoditi i napisati originalni kreator likova Geoff Johns, te će biti jedan od producenata preko njeove kompanije Mad Ghost Productions. Treba spomenuti kako će i Disney uskoro objaviti film Stargirl, koji nije ista stvar jer je baziran na YA romanu Jerryja Spinellija objavljenog 2000. godine.


Ovih dana serija Titans ulazi u završnicu druge sezone, a sljedeća će biti tek na jesen 2020. godine. Ekipa Doom Patrola trenutno vrijedno radi na drugoj sezoni. Swamp Thing je sticajem nesretnih okolnosti ukinut. No sve u svemu, DC ima nekoliko dobrih serija na repertoaru, samo je pitanje hoće li sa Stargirl htjeti da zadrže nešto tamniju atmosferu već navedenih serija ili će pokušati parirati tonu serija iz Arrowversea.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com