David Leitch želi raditi na novom BladeuTokom intervjua u kojem je promovirao svoj novi film Hobbs & Shaw, režiser David Leitch je priznao kako bi volio režirati novi Blade film. Krajem jula na San Diego Comic-Conu iz Marvela su najavili kako je novi Blade u planu, te su priliku iskoristili kako bi predstavili glumca koji će naslijediti Wesleya Snipesa u naslovnoj ulozi - Mahershala Ali.


David Leitch je bivši kaskader koji je glumio u desetinama filmova, a svoj režiserski put započeo je 2014. godine s filmom John Wick. Nakon toga, Leitch je režirao ekranizaciju Atomic Blonde s Charlize Theron i Jamesom McAvoyem u glavnim ulogama. Oba ova filma su doživjela veliki kritički i komercijalni uspjeh. Leitch je svoj akcijski uspon nastavio režirajući drugi film o najglasnijem superheroju Deadpoolu. Film je sa svojih 110 miliona dolara budžeta zaradio više od sedam puta toliko, a taj uspjeh je njegovom režiseru praktično otvorio vrata svih većih akcijskih franšiza. Jedna od njih je i Fast & Furious u kojoj je on svoje mjesto pronašao kao režiser prvog spinoff filma u kojem glavne uloge igraju Dwayne Johnson i Jason Statham.


Prilikom razgovora o svom novom filmu Leitch se dotakao i najavljenog Marvelovog filma, ističući kako je blizak s tim karakterom i kako bi volio raditi na njemu.


"Volim Blade-a. To je zapravo jedan od prvih filmova (1998.) u kojima sam se pojavio kao kaskader. Bio sam kaskader u tom filmu. U pitanju je scena u klubu krvi. Sjećate li se te scene? Da, pleše se rijeci krvi. Bilo je odlično."


Kada je prvi Blade film izašao Leitch je tek bio na početku svoje karijere. Godinu dana kasnije glumio je kao dvojnik Brada Pitta u filmu Fight Club. Bio je i kaskader u seriji Buffy the Vampire Slayer, a nastavio je biti Pittov dvojnik u filmovima Spy Game, Ocean's Eleven, Troy i Mr. & Mrs. Smith. Tokom razgovora dotakao se i izbora Alija kao Snipesovog nasljednika: "Mahershala je tako dobar glumac, imao sam sreću da radim sa nekim jako dobrim glumcima i nikada ne griješim kada je o tome riječ. Imati njega u takvoj ulozi je velika stvar i to će biti jako uzbudljivo. Prema tome, da, volio bih obaviti i taj razgovor."


Trenutno za Davida Leitcha možemo reći da je, možda, i najbolji izbor za ovu ulogu. Blade još uvijek nema tačno predviđen datum izlaska, te bi Marvel lako mogao stupiti u pregovore s Leitchem nakon što on završi sa svojim obavezama. Te obaveze uključuju snimanje dva filma: prvi Undying Love (ekranizacija istoimenog romana), te The Division (ekranizaciju istoimene igre) s Jakeom Gyllenhaalom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama.


Prema svemu sudeći, Blade bi najranije mogao stići nekada na proljeće ili ljeto 2022. godine. Za Leitcha, Blade bi predstavljao određenu prekretnicu u karijeri, a do tada će već biti iskusan režiser, te bi to uz kombinaciju s ogromnim kaskaderskim iskustvom, bio idealan za poziciju režisera koji bi Aliju mogao pružiti najbolju podršku prilikom snimanja filma.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com