Crysis Remastered stiže uskoro: uporedite grafička unapređenja s originalnom verzijom!Sada već davne 2007. godine izašla je igra Crysis koja će u svijetu ostati zapamćena zbog nekoliko stvari. Prije svega, Crysis je u svijetu video igara postao poznatijim kao čudovištem koje naše računare stavlja na izuzetne kušnje. No, to nije došlo bezrazložno jer se Crysis u to vrijeme odlikovao grafikom kakvu ni dan danas mnogi studiji ne mogu postići. Uz grafiku je došao i besprijekoran gameplay u kombinaciji pucačine iz prvog lica i naučne fantastike u, praktično, raju na Zemlji. Sve u ovoj igri je radilo besprijekorno (pod uslovom da ste je uspjeli pokrenuti), zbog čega je i sasvim opravdano stekla kultni status jedne od najboljih, i to ne samo FPS, igara na svijetu. Iako grafički Crysis i u 2020. godini izgleda jako dojmljivo, Crytek je odlučio da je došlo vrijeme da se igra prilagodi zahtjevima modernih uređaja za igranje, te izbaci redizajniranu verziju prve originalne igre Crysis.


Najavljeni Crysis Remastered stiže 23. jula i bit će dostupan na PC-u, te konzolama PS4, Xbox One i Nintendo Switch. Prema Crytek-u, naslov će sadržavati visokokvalitetne teksture, HD teksturni paket, poboljšana umjetnička sredstva (art assets), vremenski anti-aliasing, SSDO, SVOGI , najsavremeniju tehniku izrade dubine polja, nove postavke svjetla, zamagljivanje pri kretanju, efekte čestica (tamo gdje postoji potreba). Uz to, bazirano na softwareu, upotrebu novog ray tracinga, jačinu i volumen svjetlosti i magle kao i odraz prostora na ekranu.


U nastavku možete pogledati i uporediti način izvedbe ovog remaster izdanja sa onim originalnim. Iako je važno napomenuti da se iz Cryteka nisu jasno izjasnili preko čega su zapravo teststirali igru i odakle potiču fotografije (da li je u pitanju remastered igre za novu generaciju konzola ili za PC).


Na predstavljenim slikama sa lijeve strane se nalazi kadar iz originalnog Crysis-a, dok sa desne strane je osvježeni izgled ove igre.
Ono što je zasigurno poznato su neke od osnovinih karakteristika koje će igra sadržati. To je dobro poznata pucačina sa velikom dozom akcijskog gameplaya prolaskom kroz razne borbe koje su cementirale ovaj naslovu u historiju gaminga. Ovaj nepredvidivi otok koji je sačinjen od egzotičnih predjela do onih popunjenih alienima moći ćete istražiti ponovo sa podjednako dobrim odijelom koje prilagođavate vašoj taktici i žaru borbe.


Istražite i izaberite svoj put kroz otvoreni Crysisov svijet, uništavajući prepreke, upravljajući vozilima i koristeći samu okolinu protiv svojih neprijatelja, sa ogromnim arsenalom modifikovanog naoružanja koji pruža neviđenu kontrolu nad stilom igre, s opcijama u rasponu od eksperimentalnog do izvanzemaljskog. Sve ovo donosi nam najavljeni remastered Crysisa uz osvježenu grafiku prilagođenu i optimizovanu za novu generaciju hardwarea.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com