Crisis on Infinite Earths: Najveći superherojski crossover još od Avengersa!Superherojski univerzum koji se okuplja pod okriljem kuće CW već nekoliko godina ambiciozno priređuje specijalne crossovere heroja iz njihovih serija. Iako je novi najavljen još na kraju prošlogodišnjeg crossovera pod nazivom Elseworlds, ovogodišnji će nositi naziv Crisis on Infinite Earths, crossover koji će uključivati sve CW serije kao što su Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow i Legends of Tomorrow. No, CW ove godine želi otići i korak dalje, pa ćemo u ovom petosatnom (pet epizoda) eventu dobiti još mnogo drugih ikoničkih likova iz DC serijskog univerzuma. U nastavku pročitajte šta vas sve očekuje u ovogodišnjem crossoveru.


Crisis on Infinite Earths je bio serijal stripova od 12 dijelova koji su izlazili u periodu 1985.-1986. godina. Priča koju je napisao Marv Wolfman ubrzo je postala i jednom od najboljih unutar DC-evog stripovskog univerzuma. Ovo je dovelo do toga da je serijal doživio i reizdanje 2011 godine koji je uključivao neke najbitnije negativce kao što je Anti-Monitor. U ovom serijalu (originalnom i novom) pojavili su se brojni heroji iz DC-a, uključujući neke koji su već ustaljeni u Arrowverseu. Zbog toga se ekranizacija ovog stripa unutar Arrowversea čini najboljom i najlogičnijom idejom.


koncept rad Anti-Monitora

Iz CW-a su, međutim, odlučili da pronađu i angažuju mnoge druge glumce koji su svojevremeno igrali heroje iz Arrowverse serija. To se primarno odnosi na heroje kao što su Superman ili Batman. Najsvježija vijest o castingu za ovaj crossover nam potvrđuje da će Brandon Routh ponovo igrati Supermana kojeg je glumio u filmu iz 2006. godine. Routh je već ustaljeno ime u svijetu Arrowversea kojem se pridružio tokom treće sezone serije Arrow u ulozi Raya Palmera aka Atom. Kasnije je postao dijelom ekipe Legends of Tomorrow gdje je ostao jednim od ključnih glumaca do danas. Ekipa potonje serije nije bila u prošlogodišnjem eventu, ali ove godine su i oni tu. Osim toga, peta sezona Legends of Tomorrow predstavljat će i posljednju sezonu za Routha. Bit će zanimljivo gledati Routha u dvije značajno različite uloge: Supermana i Atoma, kao i način na koji će potonji karakter završiti svoju priču u ovom kutku superherojskog univerzuma.


Batwoman, čija solo serija počinje ovog oktobra, bit će nova pridošlica u crossoveru, a njoj će se pridružiti i Black Lightning. To je tek početak liste specijalnih pojavljivanja jer će Robin/Dick Grayson iz 1966. godine, Burt Ward imati ulogu za koju još uvijek nema puno detalja, a Kevin Conroy, glas Batmana iz proslavljene Batman: The Animated Series, pojavit će se kao stariji Bruce Wayne. Ashley Scott će se vratiti u ulozi Huntress koju je kratko igrala u seriji Birds of Prey iz 2002. godine. Brandon Routh, s druge strane, neće biti jedini Superman. Tom Welling je nedavno potvrdio kako će reprizirati Smallville verziju lika, a iz tog univerzuma pridružit će mu se i Erica Durance u ulozi Lois Lane. Verzije ovih likova iz serije Supergirl također će pronaći svoje mjesto u crossoveru, a igrat će ih, kao i ranije, Tyler Hoechlin i Elizabeth Tulloch.


Crisis on Infinite Earths crossover će započeti 08. decembra sa serijom Supergirl, a završit će s epizodom Legends of Tomorrow 14. januara 2020. godine (iako se isti dan emituje i Arrow). Ukoliko niste bili zadovoljni filmom Justice League, onda je ovaj crossover iz Arrowversea nešto najbliže i najambicioznije što ćete moći pogledati slično Avengersima. Masivnost ovog projekta i količina mogućnosti koje nas očekuju čine samo da jedva čekamo decembar i početak Crisis on Infinite Earths. Pa čak i ako ne pratite serije, ovaj projekat zvuči jako dobro.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com