Command & Conquer Remastered Collection: ispolirani naslovi za nove generacije igrača!Svi gameri čije je djetinjstvo zahvatalo period kasnih '90. i ranih 2000. godina, morali su se barem jednom susresti s klasičnom strategijom u realnom vremenu Command & Conquer. Tačno 25 godina od izlaska prve igre, nove generacije gamera imaju priliku da isprobaju prva dva naslova iz ovog serijala u redizajniranoj 4K verziji koja je stigla na Steam pod naslovom Command & Conquer Remastered Collection.


Kolekcija igračima donosi mnogo sadržaja koji će pružiti desetine, štaviše stotine sati igranja. Ukoliko je nabavite, dobit ćete dvije pune igre: prvi Command & Conquer te Red Alert, a uz njih dolaze i sve ekspanzije koje su izašle za ova dva naslova.


Nove verzije igara su ostale u svom originalnom 2D dizajnu, ali je rezolucija znatno povećana kako tokom gameplaya, tako i tokom FMV (full motion video) dijelova. Iako nove verzije igre u značajnoj mjeri održavaju osnovni osjećaj originala, igrači koji se ne bude svidio novi izgled, u opcijama mogu pronaći mogućnost prelaska na originalnu grafiku male rezolucije. Iz Electronic Artsa su prije nekoliko mjeseci objavili uporednu sliku koja pokazuje razlike u stilu.Igre su, osim izgleda, dobile i neke druge promjene koje se posebno odnose na multiplayer kako bi se prilagodili modernoj publici. Uz to dolaze i opcije za modovanje, neobjavljene FMV snimke, kao i prerađena muzika Franka Klepackija.


Igru je razvio Petroglyph Games studio sačinjen od bivših programera iz Westwood Studios, originalnog kreativnog tima ove video igre. Sam studio je u međuvremenu imao određenog uspjeha surađujući s drugim dizajnerima na igrama kao što su Star Wars: Empire at War i Conan Unconquered, te kreirajući vlastite naslove poput 8-bitne Armies, kao i nadolazeću Earthbreakers. Međutim, studio, koji je pod vlasništvom Electronic Artsa, ima limitirana sredstva što mu ne dozvoljava da dosegne nivo uspjeha koji su imali tokom ranih dana.


Moguće je da eventualni uspjeh ovih remastered verzija Command & Conquera potakne Electronic Arts da kreiraju novu igru u serijalu ili možda nastavi s restauriranjem starih naslova.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com