Buffy the Vampire Slayer strip: Svježiji pristup uz dozu nostalgije!Na početku treba spomenuti da Buffy nije stranac u svijetu stripova. Dark Horse Comics je svojevremeno još od 1998. godine izbacivao stripove s avanturama popularne ubice vampira. Kasnije je isti izdavač radio i spinoff serije Angel. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, to je postajalo sve rjeđe i gubilo je pravog smisla s originalnim izvorom.


Nakon što je Buffy napunila dvadeset godina kako su prava za izdavanje stripa u vlasništvu Dark Horse Comicsa, uslijedila je i promjena. BOOM! Studios otkupio je ta prava prošle godine, te je istu priliku iskoristio i za najavu novog izdanja stripova. Tako je od ove godine Buffy ponovo u akciji ubijanja vampira i drugih čudovišta.


BOOM! je ponovo pokrenuo jedan od omiljenih serijala iz '90-ih godina i dok zadržavaju istu premisu "srednja škola je pakao", ipak mijenjaju vremenski okvir i strip smiještaju u današnje vrijeme umjesto u 1996. godinu. Dakle, ovaj serijal, iako zadržava sve nama poznate likove kao što su Giles, Willow, Xander, Cordelia i ostali, ipak mijenja puno toga. Moderna vremena zahtijevaju i drugačija rješenja. Tako da ovaj serijal možete posmatrati kao alternativnim i svježijim pristupom priči o Buffy, bez ikakvog kontinuiteta i poveznica s originalnom verzijom. Osim što likovi u stripu izgledaju skoro identično glumcima koji su ih svojevremeno igrali.


U trenutku pisanja ovog teksta u prodaju je izašao deveti dio ovog izdanja koji je s objavljivanjem počeo krajem januara ove godine. Za pisanje stripa je zadužena Jordie Bellaire, a ilustracije radi Dan Mora uz naslovne stranice koje su kreirali Jen Bartel, Becca Carey, Royal Dunlap, Miguel Mercado, Matthew Taylor, i Kevin Wada.


U nastavku vam donosimo par fotografija iz prvog dijela ovog izdanja u kojem zatičemo Buffy dok radi u Tunaverseu, a ostale potražite na nekoj od online prodavnica ili stranica za stripove.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com