Blomkamp obećao klasično odijelo u njegovom Robocop ReturnsProšle godine je najavljen novi Robocop film s podnaslovom Returns. Posao režiranja i pisanja scenarija dobio je Neill Blomkamp (District 9). Od tada, Blomkamp aktivno radi na projektu, a na svom tviter profilu je redovno objavljivao vijesti o napretku. Jedna od stvari koju je Blomkamp od početka izdvajao je da želi napraviti film koji će ličiti kao da ga je Paul Verhoeven napravio.


Ovo uzbuđenje ga još uvijek nije popustilo i Blomkamp definitivno želi ispoštovati izvornik. Najnovija vijest vezana za film je da će odijelo Petera Wellera iz originalnog filma ponovo biti korišteno. Fanovi Robocopa nisu bili pretjerano sretni s odijelom korištenim u remakeu filma iz 2014. godine., zbog čega će im biti jako drago kada čuju ovu vijest.


"Skripta se piše. Ide dobro! Zamislite da gledate nastavak koji je radio Verhoeven.", rekao je Blomkamp u jednom tvitu. Kada ga je jedan fan upitao i za odijelo koje će se koristiti u filmu, režiser mu je odgovorio: "Milion posto originalni."


Producent Ed Neumeier je posljednji put o filmu Robocop Returns govorio još u januaru. Film će se bazirati na grubom nacrtu filma koji su on i Michael Miner napisali krajem '80-ih godina, koji je kasnije odgođen. Taj nacrt se koristi samo kao osnova za novi film uz neke određene promjene o kojima Neumeier nije mogao govoriti. Istakao je, također, da Blomkamp želi da film izgleda kao da ga je Verhoeven režirao odmah nakon originalnog Robocopa, što se u suštini slaže s kratkim opisom filma koji je objavljen.


U Detroitu vlada anarhija i sudbina grada će napokon biti povoljnija nakon što se Robocop vrati u borbu protiv kriminala i korupcije. Poprilično jednostavan koncept koji se nadamo da će biti izveden kvalitetno.


"Originalni film je imao veliki uticaj na mene dok sam bio dijete", rekao je Blomkamp što se u nekim njegovim filmovima i primijeti. Još uvijek nije najavljen početak snimanja, niti ko će biti u naslovnoj ulozi iako neki fanovi priželjkuju Petera Wellera ponovo, no to je malo vjerovatno.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com