BlizzCon 2019: Dobro poznati naslovi u novom ruhu!


Nakon burnog perioda koji Blizzard ostavlja u svojoj ne tako davnoj prošlosti stigle su i nove najave i dobre vijesti za sve gamere. Ukoliko ste ljubitelj barem jednog serijala Blizzardovih video igara, ove najave sa prvog dan BlizzCona će vam se zasigurno svidjeti.

Već 5. novembra stižu novosti za igrače Hearthstonea. Ova dobro poznata kartaška igra će biti osvježena novim Hearthstone Battlegrounds modom. Riječ je o novom strateškom pristupu za 8 igrača u potpuno automatskom borbenom modu. Nakon što izaberete svog heroja na vama je da osmislite i regrutujete najbolje minione kojoi će se boriti za vas, nakon toga idete u borbu sve dok jedan od 8 igrača ne bude okrunjen. Igra će zadržati sve svoje dosadašnje karakteristike i vaše prethodno znanje će i dalje biti vrlo korisno u kreiranju strategija za ove mečeve. Već pomenuti pristup 5. novembra se odnosi samo na igrače koji su do sada kupili neku od ponuđenih ekspanzija ili su vlasnici BlizzCon virtuelnih ulaznica, za sve ostale otvorena beta će biti puštena na korištenje nešto kasnije, tačnije 12. novembra.


World of Warcraft®: Shadowlands je još jedna najavljena ekspanzija.

Sylvanas Windrunner, pali vođa Horde, probila je veo između Azerota i carstva mrtvih, pokrenuvši tako niz događaja koji prijete da naruše kosmičku ravnotežu između svijeta živih i svijeta mrtvih. Azerotovi junaci suočit će se sa čudima i strahotama zagrobnog života dok se bave posljedicama Sylvaninih djela. Za sve koji su spremni da ostvare svoju konačnu sudbinu ili otkriju sve tajne i strahote zagrobnog svijeta ovo proširenje je već dostupno u predprodaji. U ovom svijetu sjena koje su vječno stanište svih duša dobiti ćete mogućnost pridruženju jednom od 4 misteriozna klana gdje svaki ima svoj način i viđenje kako vratiti ravnotežu. Blizzard obećava mnogo novih levela i arena, svaki novi igrač će ipak morati dosegnuti 50 level prije nego što stane rame uz rame sa legendama prošlosti u novoj borbi za očuvanje svemira.Otkriven je također i novi Overwatch 2!

Iako je Blizzard konstantno dodavao nove mape, heroje i načine igre za nešto više od 3 godine otkako je originalni naslov izbačen igra nije doživila veći update. Za razliku od prvog nastavka, Overwatch 2 po svemu sudeći uvodi i prve PvE mape gdje će igrači biti suočeni sa mnoštvom cyborg neprijatelja tj. Null Sectoru - invazijskoj sili robota. Velika novost je, također, uvođenje nadogradnje i prilagođavanja heroja i njihovih borbenih mogućnosti. Tu također ostaje PVP mod koji će biti osvježen novim mapama kao i sami heroji na kojima će se znatno primjetiti noviteti. Za novi Overwatch ćemo se morati još malo strpiti jer pored objave nije naznačen tačan datum izlaska ovog nastavka.Radnja novog Diabla nas stavlja u vrijeme godinama nakon događaja iz igre Diablo III, nakon što se iz dubina tame uzdigne Lillith, Mephistova kćerka. Popularni akcijski RPG donosi brojne nove zadatke, dodatke i karaktere zadržavši dobro poznati stil koji svi volimo. Diablo IV donosi i potpuno otvoren svijet sa pet distinktivnih regija koje ćete moći istraživati. Moći ćete putovati samostalno ili uz pratnju drugih igrača, što znači da nećete biti osuđeni na igranje s drugima kako bi mogli preći određene zadatke i nivoe. Svako može igru igrati potpuno samostalno, istražujući tamnice u potrazi za rijetkim predmetima koje možete pronaći a da ne morate igrati u grupi. Upravo zbog te činjenice iskustvo igranja u tamnicama će samostalnim igračima omogućiti sasvim novo iskustvo, ali to neće mimoići niti one koji će kroz igru prolaziti u grupi. Igrači će, također, moći birati između pet različitih klasa od kojih su za sada predstavljeni samo The Barbarian, The Sorceress i The Druid. Datum izlaska igre još uvijek nije poznat, a prema razvojnom timu iz Blizzarda on je, trenutno, jako daleko.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com