Batman u susret DC konvenciji: Novi poster, nastavak snimanja, Flash i Batman zajedno!Ovog vikenda se održava digitalna konvencija DC Fandome. Iako je prvobitno trebala biti održana tokom jednog dana, organizatori su poslušali savjete fanova i sadržaj su podijelili na dva dana. Tokom vikenda imat ćemo priliku da saznamo najnovije updatee za filmove i serije iz DC univerzuma. Bit će održani paneli o nastavcima filmova kao što su Suicide Squad, Shazam, Aquaman, osim toga Dwayne Johnson će govoriti o filmu Black Adam, a imat ćemo i puno sadržaja posvećenog Batmanu.


Štaviše, dane uoči konvencije ispunile su priče upravo o Tamnom vitezu i njegovim filmskim verzijama. Prije svega, tokom sedmice je zvanično objavljen novi poster i datum nastavka produkcije. Snimanje filma Batman u režiji Matta Reevesa i Roberta Pattinsona u naslovnoj ulozi je bilo zaustavljeno već nakon par sedmica radi izbijanja pandemije virusa COVID-19.


Više o samom filmu ćemo imati prilike saznati na panelu 22. avgusta. No, unaprijed je najavljeno kako se snimanje filma nastavlja u septembru ove godine, dok je datum izlaska još prije par mjeseci pomjeren na 04. novembar 2021. godine. Ovu vijest je pratio i novi poster za film (naslovna fotografija), a čiji je autor niko drugi do poznati umjetnik i crtač iz DC-a, Jim Lee.


Međutim, vijesti o Batmanu ne staju ovdje, iako završava priča o Pattinsonovoj verziji. Kao što već znate, prije nego je Pattinson naslijedio crni ogrtač i logo šišmiša, isti je u nekoliko filmova nosio Ben Affleck. Mnogi su svojevremeno imali prigovora na njegovu verziju Batmana, ali kada se pogleda i objektivno i subjektivno, Affleck izgleda odlično kao Batman, a sirova i surova priroda njegove pojave je mali dašak promjene u portretu ovog lika iz stripova. Prema tome, bilo nam je jako krivo kada smo čuli da Ben Affleck predaje ulogu nekom drugom. Ali to nije značilo da on odustaje i da se oprašta od uloge. Ne, samo je napravio malu pauzu, kao i Henry Cavill. A sada je i zvanično potvrđen njegov povratak u odijelo Tamnog viteza.


Samostalni film o Flashu je nakon dugo prepreka i odgađanja ipak krenuo naprijed sa Andyjem Muschiettijem (It) za kormilom. Osim što se projekat razvija, po prvi put u dugo vremena imamo i predstavu o čemu će isti da bude. Sve više se oblikuje narativ o Flashpoint paradoxu. Ovu vijest dodatno utvrđuje i činjenica da će u tom filmu Ezra Miller naletiti na nekoliko verzija Batmana. Povratak Bena Afflecka će biti upravo u tom filmu, a osim njega, nakon više od 25 godina, odijelo šišmiša iz Gothama će obući i legendarni Michael Keaton. To znači da ćemo u filmu Flash imati barem dva Batmana, a moguće je i više njih, ali o tom potom.


Ain't no party without Batman - to je ono što možemo izvući nakon svega. Batman je integralna figura u DCEU i bez njega nema ni Justice League. Uz Snyderov cut u sljedećih par godina imat ćemo mnogo sadržaja o Batmanu, a to je sve što želimo.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com