Autor Pixarovog filma Coco na čelu Netflixovog projekta Chronicles of NarniaSerija bazirana na poznatoj sagi Chronicles of Narnia najavljena je još prošle godine. Netflix je osim serije najavio i moguće filmske adaptacije. No, od tada nije bilo puno vijesti o ovom projektu. Ipak, kako je najavljeno Netflix je izgleda i zvanično otpočeo s radom na seriji. Matthew Aldrich, jedan od autora Pixarovog filma Coco, angažiran je kao jedan od projektanata serije koji će nadgledati razvojne i kreativne odluke na nekoliko projekata.


Netflix je sklopio ugovor sa CS Lewis kompanijom kako bi svijet Narnie donio na njihov servis, a potraga za pravom osobom je izgleda bila jako opsežna i teška. Aldrich bi prema izvorima trebao da bude nadležni za sve buduće ekranizacije popularnih knjiga, bilo u filmskom bilo u serijskom formatu.


Ted Sarandos, glavni urednik za program na Netflixu, izjavio je kako su Lewisove priče o Narniji pratile mnoge generacije čitatelja širom svijeta. "Obitelji su se zaljubile u likove kao što su Aslan, kao i cijeli svijet Narnije, a mi smo oduševljeni što ćemo im biti dom u budućnosti."


Douglas Gresham, Lewisov posinak, izjavio je: "Divno je znati da se ljudi širom svijeta raduju novom sadržaju iz Narnije, te da su nam napredak u produkciji kao i u distribucijskoj tehnologiji omoćili da oživimo avanture iz Narnije. Netflix je čini mi se možda i najbolji medij s kojim se može postići taj cilj i moram priznati da se radujem suradnji s njima."


Knjige o Narniji objavljivanje su redom od 1950. do 1956. godine, a serijal je započeo s The Lion, The Witch and the Wardrobe, a onda su je pratile Prince Caspian, The Voyage of the Dawn Treader, The Silver Chair, The Horse and His Boy, The Magician’s Nephew, and The Last Battle. Priče su pratile braću i sestre Pevensie, tačnije Petera, Susan, Edmunda i Lucy.


Do sada su bile ekranizovane tri knjige iz ove serije, i to redom prve tri, od kojih je prvi film The Lion, The Witch and the Wardrobe izašao 2005. godine, Caspian tri godine kasnije, a The Voyage of the Dawn Treader 2010. godine. Treći dio, ujedno i najslabiji, predstavljao je i kraj tog filmskog putovanja, iako se godinama kasnije nagađalo o eventualnoj sljedećoj ekranizaciji. Kako do toga nikada nije došlo, autorska prava su naposljetku otišla Netflixu, koji će sada ponovo ispočetka udahnuti život u svijet Narnije.


Datum izlaska je još uvijek nepoznanica.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com