Atlanta već obnovljena za četvrtu sezonu, snimat će se uporedo s trećom!Treća sezona serije Atlanta još uvijek nije niti na pomolu, a ista je već obnovljena za četvrtu sezonu. Vijest su iz FX-a objavili tokom pres-turneje Udruge televizijskih kritičara, a osim toga najavljeno je kako će obje sezone biti snimane uporedo. Prema informacijama snimanje nove sezone trebalo bi započeti sljedećeg proljeća. I treća i četvrta sezona sastojat će se od po osam epizoda.


FX je seriju Atlanta za treću sezonu obnovio još prošle godine, tačnije mjesec dana po završetku njene druge sezone. Iz kompanije su tada rekli da će nova sezona stići nekada tokom 2019. godine, ali kao što sada znamo od toga nema ništa, jer ista još uvijek nije ušla u proces snimanja. Donald Glover, autor, režiser i glavni glumac u seriji, proteklog je mjeseca gostovao u emisiji Jimmyja Kimmela gdje se šalio na račun njegovog napretka s razvojem nove sezone.


Na pitanje radi li trenutno na novoj sezoni, Glover je odgovorio: "Prema mom ugovoru koji imam mislim da moram reći "da", da bi nakon kratke pauze rekao "Da."


Međutim, još uvijek nije poznato gdje će se serija snimati. Ranije je to bio grad po kojem serija i nosi ime, ali nakon što je Georgia uvela zakon kojim zabranjuje abortuse u državi, te se očekuje da zakon stupi na snagu od 01. januara 2020. godine. Zbog te činjenice mnogi studiji se odlučuju za snimanje u nekim drugim američkim državama u znak protesta. Diseny, NBC Universal, AMC Networks, WarnerMedia i Netflix svi su dali neku verziju obećanja da će preispitati i pomjeriti snimanja iz Georgije nakon što zakon stupi na snagu.


Kada su glavnog direktora FX-a Johna Landgrafa pitali hoće li se Atlanta sljedeće godine snimati u istoimenom gradu, on je odgovorio: "To je na Donaldu (Gloveru) da odluči. Još uvijek nije rekao svoje mišljenje o toj temi.", a kada su ga pitali da li postoji neka alternativa za mjesto snimanja rekao je kako: "Umjetnik (misli na Glovera) donosi odluke o tome. Mi ćemo podržati Donalda u svemu što odluči."


Ipak, do proljeća ima još puno vremena, a Donald Glover će nakon promocije Lion Kinga napokon moći sjesti i na miru pripremiti sljedeće dvije sezone. S obzirom da će se obje snimati istovremeno, moguće je da će vremenski period između njih biti daleko kraći nego što to bio slučaj s prve dvije sezone. Moguće je čak da obje izađu iste godine, kao npr. Sillicon Valley ove godine, čija je peta sezona završila početkom juna, a nova i ujedno posljednja sezona dolazi već ovog oktobra.a

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com